Sağlık Bakanı Müezzinoğlu:

Sağlık Bakanı Müezzinoğlu:

"Siyaset anlayışımıza güç odaklarını, sermaye ve medyayı almadık. 'Bütün gücümüzü milletten, sandıktan, milli iradeden alıyoruz' dedik. Hep milli iradenin, milletimizin yanında olduk"- "Milletimizin derdini kendi derdimiz görüyoruz. İnsanımızın, milletimi

YALOVA (AA) - Sağlık Bakanı Mehmet Müezzinoğlu, "Siyaset anlayışımıza güç odaklarını, sermaye ve medyayı almadık. 'Bütün gücümüzü milletten, sandıktan, milli iradeden alıyoruz' dedik. Hep milli iradenin, milletimizin yanında olduk. Bize oy versin ya da vermesin, 78 milyon ülke insanının yarınlarını bugünden daha iyi yapmak için gece gündüz demeden çalıştık ve çalışmaya devam ediyoruz" dedi.

Müezzinoğlu, Yalova Devlet Hastanesi ek binasının açılış töreninde yaptığı konuşmada, AK Parti olarak insanı yaşatmak ve yüceltmek adına 12 yıldır gece gündüz hizmet etmek için çalıştıklarını ve buna devam edeceklerini söyledi.

Milletin, bütün karanlık senaryo, tezgah ve tuzaklara rağmen AK Parti'ye destek verdiğini anlatan Müezzinoğlu, "Sağlık alanında 'olmaz' denilenleri başardık. 'Biz yapamayız, biz edemeyiz' hatta 'Bu millet, buna layık değildir' denilenleri başardık" diye konuştu.

Büyük Önder Mustafa Kemal Atatürk'ün işaret ettiği "muasır medeniyetler seviyesi"ne yan gelip yatarak ulaşılamayacağını dile getiren Müezzinoğlu, şöyle devam etti:

"O cümlenin altında geçinerek, onu kullanarak olmaz. Alın teri dökerek, gönül sızısı çekerek olur. Muasır medeniyet seviyesinin üzerindeki o hedefe yürümek, milleti ikinci sınıf görerek, millete 'bidon kafalı', 'göbeğini kaşıyan insan' diye tarif ederek olmaz, milleti kendi canı kabul ederek olur. Hastanelerdeki hastamızı annemiz, eşimiz, evladımız, babamız, yakınımız, canımız ciğerimiz olarak kabul ederek olur. Yoksa 'Ben makam sahibiyim, imkan sahibiyim, makamımla imkanımla derdimi çözerim, geri kalanı ne hali varsa görsün' diyerek siyaset yapma anlayışı artık eski Türkiye'de kaldı. Türkiye ve bu millet, yeni Türkiye ile buluşuyor, yeni hayallerin, hedeflerin peşinde koşuyor ve inşallah önümüzdeki dönemde bu süreçler çok daha güçlü ve istikrarlı devam edecek. Milletle yürümeye devam edeceğiz çünkü siyaset anlayışımıza güç odaklarını, sermaye ve medyayı almadık. 'Bütün gücümüzü milletten, sandıktan, milli iradeden alıyoruz' dedik. Hep milli iradenin, milletimizin yanında olduk. Bize oy versin ya da vermesin, 78 milyon ülke insanının yarınlarını bugünden daha iyi yapmak için gece gündüz demeden çalıştık ve çalışmaya devam ediyoruz."

- "Milletin paylaşarak büyütebileceği mutluluklarını çoğaltacağız"

Müezzinoğlu, çok modern, ileri teknolojiyle donatılmış hastaneler yaptıklarını belirterek, Sağlık Bakanlığı olarak 216 hastanenin inşaatını sürdürdüklerini ve bunların yarısına yakınını yıl sonuna kadar hizmete açacaklarını aktardı.

Projelendirilen ve ihale süreci başlatılan 12 bin yatak kapasiteli 41 yeni hastanenin devreye gireceği bilgisini veren Müezzinoğlu, bunların içinde 400 yatak kapasiteli Yalova Devlet Hastanesinin de bulunduğuna değindi.

Bakan Müezzinoğlu, şu değerlendirmelerde bulundu:

"Daha önce de bu millet, çok iktidarlar, kendisine çok vaatte bulunanları, kendilerini kandıranları çok gördü. Çok ağır bedeller ödedi ancak AK Parti olarak çok konuşan değil, çok yapan, çok hizmet eden anlayışın peşinden koşuyoruz. Milletimizin derdini kendi derdimiz görüyoruz. İnsanımızın, milletimizin dertlerini ve sıkıntılarını paylaşarak azaltmaya devam edeceğiz. Bu ülkenin, milletin paylaşarak büyütebileceği mutluluklarını çoğaltacağız. Bu ay yıldızlı bayrağın altında çok daha onurlu, gururlu ve bu bayrağın dünyanın farklı noktalarında çok daha güçlü dalgalanacağı bir Türkiye'yi hep birlikte oluşturacağız."

Yalova'da ek binanın açılması ve yeni devlet hastanesinin devreye girmesiyle bazı yeni hizmetlerin de verilmeye başlanacağını söyleyen Müezzinoğlu, bunlardan bazılarının safra kesesi ameliyatları, kalp ve göz anjiyoları, göz tomografisi, kemoterapi olduğunu belirtti.

"Birileri konuşacak, iftira atacak, dedikodu yapacak, tuzak kuracak, AK Parti ise dün olduğu gibi yarın da yapmaya ve hizmete devam edecek" diyen Müezzinoğlu, vatandaşların doktorlara ve sağlık çalışanlarına kötü muamelede bulunmaması gerektiğine dikkati çekti.

Müezzinoğlu, demokrasilerde sandıktan başka bir gücün olamayacağına işaret ederek, "Allah'a şükürler olsun bugüne kadar cumhurbaşkanı seçimleri, bu millete hep bedel ödetiyordu. Adı ne? Cumhurbaşkanı Bedeli ödeyen kim? Cumhur. Tuzak kuran kim? Arkadaki güç odakları. Biz dedik ki 'Bu millete bedel ödeten hiçbir alana rıza gösteremeyiz.' Şimdi ne oldu? Cumhur, başkanını da seçti. Hayırlı, uğurlu olsun" dedi.

Daha sonra açılış kurdelesini kesen Müezzinoğlu, ek binanın bölümlerini gezdi. Yetkililerden bilgi alan Müezzinoğlu, "Burayı görünce insanın hasta olası geliyor" diye espri yaptı.

Müezzinoğlu, törenin ardından Çiftlikköy Belediye Başkanı Ali Murat Silpagar'ı ziyaret ederek çalışmaları hakkında bilgi aldı.

Kaynak:Haber Kaynağı