Sağlık Bakanı Koca duyurdu! Omicron Türkiye'de de görüldü

Sağlık Bakanı Koca duyurdu! Omicron Türkiye'de de görüldü

Sağlık Bakanı Fahrettin Koca, Türkiye'de de 6 Omicron vakası görüldüğünü belirterek, İstanbul'da 1, İzmir'de 5 vaka tespit edildiğini açıkladı

Sağlık Bakanı Fahrettin Koca, Türkiye'de de 6 Omicron vakası görüldüğünü belirterek, "Bizde 6 Omicron vakası var. İstanbul'da 1, İzmir'de 5 vaka var" dedi.

2022 bütçe görüşmelerinde milletvekillerinin sorularını cevaplayan Sağlık Bakanı Fahrettin Koca, Omicron vakalarına ilişkin olarak, “Şu ana kadar altı vakamız tespit edildi. Biri İstanbul’da, beşi İzmir’de. Altı vakanın hastane ihtiyacı olmadı. Son derece hafif belirtileri, ayakta tedavi edilen hastalar olduğunu söylemek istiyorum. Omicron varyantıyla ilgili vatandaşımız şuan tedirgin olmasın. Biz bu varyantlarla ilgili şu anda bulaşıcılığın daha fazla olduğunu ama etkisinin daha düşük olabileceğini düşünüyoruz. Burada yapılması gereken vatandaşlarımızın tedbirlere sıkı bir şekilde uymasıdır” diye konuştu.

"20 bin personel alacağız”

Sağlık personeli atamalarına ilişkin olarak Koca, “40 bin yeni kadro tahsis edildi. ÖSYM’ye 20 bin sözleşmeli sağlık personeli gönderildi. Önümüzdeki günlerde kılavuz yayınlanacak. KPSS puanına, merkezi yerleştirmeyle, mülakat yapılmadan alınacak. Mart ayında da 10 bini sürekli işçi,10 bini sağlık personeli olmak üzere 20 bin personel alacağız” ifadelerini kullandı.

Kaynak:Haber Kaynağı

Etiketler :
HABERE YORUM KAT
UYARI: Çok uzun metinler, küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,Türkçe karakter kullanılmayan yorumlar onaylanmamaktadır.