Sağlık Bakanı Demircan, Samsun'da

Sağlık Bakanı Demircan, Samsun'da

Bakan Demircan:- "Ordumuz, Afrin'de zaferlerine bir zafer daha ekledi. Allah şehitlerimizden ve gazilerimizden razı olsun. Şehitlerimizi rahmetle anıyor, gazilerimize uzun ömürler diliyoruz"- "(Bu aziz millet) O topraklardan çıkan terörün de ülkemiz üzeri

SAMSUN (AA) - Sağlık Bakanı Ahmet Demircan, Türk Silahlı Kuvvetleri (TSK) ve Özgür Suriye Ordusu (ÖSO) tarafından Afrin ilçe merkezinin kontrol altına alınmasına ilişkin, "Ordumuz, Afrin'de zaferlerine bir zafer daha ekledi. Allah şehitlerimizden ve gazilerimizden razı olsun. Şehitlerimizi rahmetle anıyor, gazilerimize uzun ömürler diliyoruz." dedi.

Demircan, Samsun Büyükşehir Sanat Merkezi'nde düzenlenen AK Parti Atakum ilçesi 3. Olağan Gençlik Kongresi'ne katıldı.

Tüm şehitleri rahmet ve minnetle andığını dile getiren Demircan, yaşanılan toprakların kolay kazanılmadığına dikkati çekti.

Demircan, Çanakkale'de büyük zafer kazanıldığını vurgulayarak, "Öyle önemli bir coğrafyadayız ki 103 sene önce 'Artık bitireceğiz' diye Osmanlı'ya büyük bir saldırı ile Çanakkale'ye hücum ettiler ama bu aziz millet, Çanakkale'de genci yaşlısı ile direndi. Orada 'Olmaz' denileni başardı. Büyük bir zafer kazandı." diye konuştu.

Bulunulan coğrafyada güçlü olmanın önemine işaret eden Demircan, "Ordumuz, Afrin'de zaferlerine bir zafer daha ekledi. Allah şehitlerimizden ve gazilerimizden razı olsun. Şehitlerimizi rahmetle anıyor, gazilerimize uzun ömürler diliyoruz. Bu topraklar pahalı topraklar, bu topraklar zor topraklar. Bu coğrafyada zayıf devlet yaşamaz. Güçlü olmak zorundayız." değerlendirmesinde bulundu.


- "Barış, güvenlik ve huzurun adresi, güvencesi bir ülke"

Demircan, daha sonra Ömer Halisdemir Konferans Salonu'nda düzenlenen AK Parti İlkadım ilçesi 3. Olağan Gençlik Kongresi'ne katıldı.

Türkiye'nin önemli bir dönemeçten geçen bir yıldız olduğunu aktaran Demircan, şunları söyledi:

"Bugün bu coğrafyada ülkemize yüklenmiş olan bu rol, barış, güvenlik ve huzurun adresi, güvencesi bir ülke. Bakın, orada 6 yıl, 7 yılı bulan bir iç savaş. O iç savaşta ülkesini terk etmek zorunda kalan 3,5 milyon insan. Bugün dünyaya insan hakları dersi vermeye kalkışan ve nizam vermeye çalışan batılılar, bu insanlardan 50 binini, 100 binini karşısında görünce paniklediler."

Batılıların, kendilerine, iddialarına yakışmayan tavırlar, uygulamalar içerisine girdiklerini ifade eden Demircan, ülkesini terk etmek zorunda kalanların botlarını patlattıklarını, denizlerde boğulmalarına seyirci kaldıklarını kaydetti.

Demircan, Türkiye'nin 3,5 milyona kollarını açtığına dikkati çekerek, sözlerini şöyle tamamladı:

"Bu aziz millet, bu büyük millet, bu kardeşlerine, komşularına karşı yapılacak en uygun davranışı sergiledi. O topraklardan çıkan terörün de ülkemiz üzerinde oluşturduğu baskıyı defetmek için elinden geleni yaptı, yapıyor ve yapacak. Şimdi Afrin, yarın inşallah Münbiç ve Kandil'e kadar bu terör belasını bu aziz millet bu coğrafyadan defedecek. Elhamdülillah, Türkiye siyasi olarak güçlü bir şekilde iradeyi bir merkezde toplamanın nimetlerini, meyvelerini devşiriyor."

Demircan, kongrelerin ardından kentten ayrıldı.


AA

Kaynak:Haber Kaynağı

Etiketler :