Sağlık Bakanı Demircan: (1)

Sağlık Bakanı Demircan: (1)

"(Ege Denizi'ndeki deprem) Depremden zarar gördüğünü söyleyen 358 vatandaşımızın müracaatı oldu. Müracaat eden vatandaşlarımızın 272'sini ambulanslarla hastaneye ulaştırdık, diğerleri ise kendi imkanları ile geldiler"- "Gelen, müracaat eden kişiler arasın

MUĞLA (AA) - Sağlık Bakanı Ahmet Demircan, Ege Denizi'ndeki depreme ilişkin, "Depremden zarar gördüğünü söyleyen 358 vatandaşımızın müracaatı oldu. Müracaat eden vatandaşlarımızın 272'sini ambulanslarla hastaneye ulaştırdık. Diğerleri ise kendi imkanları ile geldiler. Gelen, müracaat eden kişiler arasında 25 vatandaşımız, kazazedemiz var. Bunlardan 3 tanesinin bel ve omurgada kırığı var. Aynı şekilde ayak kemiğinde kırık olan var. Ciddi bir yaralanması olan vatandaşımız yok." dedi.

Başbakan Yardımcısı Hakan Çavuşoğlu ile Bodrum Devlet Hastanesinde incelemelerde bulunan Demircan, hastane çıkışında gazetecilere yaptığı açıklamada, depremin yaşanmasından itibaren devlet kurumlarıyla, depremle ilgili daha önceden hazırlanmış programlar çerçevesinde olayın başında ve takibinde olduklarını söyledi.

Kendilerinin de Ankara'dan gerekli bilgileri aldıklarını ve talimatları verdiklerini anlatan Demircan, gerektiği şekilde müdahalelerin yapıldığını ifade etti.

Can kaybı olmayan, mal kaybı da düşük olan ama büyülüğü yüksek bir depremle karşı karşıya kaldıklarını dile getiren Demircan, " Bu depremin etkileri Allah'a şükür ülkemizi insanımızı rahatsız eden bir şekilde olmadı. Depremin diğer etkilerini tekrar değerlendiriyoruz. Deprem burada yaşamak zorunda kaldığımız bir durum ülkemiz için. Depremle birlikte yaşamanın şartlarını yerine getirmek bizim yapmamız gereken hususlar. " diye konuştu.

Bakan Demircan, şöyle devam etti:

"Depremden zarar gördüğünü söyleyen 358 vatandaşımızın müracaatı oldu. Müracaat eden vatandaşlarımızın 272 tanesini ambulanslarla hastaneye ulaştırdık. Diğerleri ise kendi imkanları ile geldiler. Gelen, müracaat eden kişiler arasında 25 vatandaşımız, kazazedemiz var. Bunlardan 3 tanesinin bel ve omurgada kırığı var. Aynı şekilde ayak kemiğinde kırık olan var. Ciddi bir yaralanması olan vatandaşımız yok. Gerekli müdahaleler yapıldı, takibi yapılıyor."

Demircan, deprem sırasında hastanede tedavi gören 19 hastanın olduğunu, depremin ardından bazılarının kendi isteğiyle bazılarının da tedbiren dışarıya alındığı yönünde bilgi aldıklarını kaydetti.

(Sürecek)

AA

Kaynak:Haber Kaynağı

Etiketler :