Sağlık Bakanı Akdağ, Burdur'da:

Sağlık Bakanı Akdağ, Burdur'da:

"Bir ana muhalefet partisi lideri bu yanlışları yapmamalı. Kılıçdaroğlu, genel başkanlığı bir tesadüf eseri kaptığı için bu liderliği gösteremiyor"

BURDUR (AA) - Sağlık Bakanı Recep Akdağ, CHP Genel Başkanı Kemal Kılıçdaroğlu'nun yanlışlar yaptığını savunarak, "Kılıçdaroğlu, genel başkanlığı bir tesadüf eseri kaptığı için bu liderliği gösteremiyor." dedi.

Burdur programı kapsamında Ağlasun ilçesindeki konferans salonunda AK Partililerle bir araya gelen Bakan Akdağ, yaptığı konuşmada, 16 Nisan'a kadar sıkı çalışmaları gerektiğini söyledi.

Akdağ, Türkiye'nin geleceğiyle ilgili bir referandum yapılacağını belirterek, "Bu referanduma giderken elbette 'evet' denilmesi çin sizlerle bir araya geliyoruz. Referandumdan 'hayır' çıkmasını isteyenle de var. Bunların başında Kılıçdaroğlu geliyor. HDP ve sırtını dayadığı terör örgütü 'evet çıkarsa biteriz' diyor. Bir tarafta da milletin canına kasteden FETÖ çetesi 'evet' çıkmasına engel olmaya çalışıyor. Almanya ve Hollanda gibi ülkelerde ne hikmetse 'hayır' kampanyalarını başlattı. Bakanlarımızı konuşturmayanlar, PKK paçavraları altında konuşmalar yaptırıyor." diye konuştu.

"FETÖ, PKK, HDP ve onların arkasında duran bazı Avrupalı politikacıları anlamak mümkün ama Kılıçdaroğlu'nu anlamak mümkün değil." diyen Akdağ, ana muhalafetin anayasa değişikliğini birlikte yapma tekliflerini geri çevirdiğini ifade etti.

Böyle zamanlarda ülkenin geleceği için insanların partilerini bir kenara bırakması gerektiğine işaret eden Akdağ, şöyle devam etti:

"Suriye rejimi ile sorun yaşadığımızda hükümetin yanında duracaklarına gittiler Esed'in yanında durdular. Biz PKK'lı hainleri arkasına almış HDP'lilerin yargılanması için bir kanun hazırlıyoruz, gidip onlara sahip çıkıyorlar. Şimdi FETÖ'ye sahip çıkıyorlar, mağdur arıyorlar. Mağdur arıyorlarsa bir şehit ailesinin evine gitsinler, ağlamadan çıkabiliyorlar mı görelim. Kafamıza bombalar yağdıranlara 'mağdur' diyorlar. Bir ana muhalefet partisi lideri bu yanlışları yapmamalı. Kılıçdaroğlu, genel başkanlığı bir tesadüf eseri kaptığı için bu liderliği gösteremiyor."

- Akdağ Ağlasun ilçesinde vatandaşlara hitap etti

Ağlasun'daki programın ardından Çeltikçi ilçesine geçen Sağlık Bakanı Akdağ, merkezdeki Kültür Salonu'nda gerçekleştirilen toplantıda vatandaşlarla bir araya geldi.

Salon girişinde yöresel kıyafetler giymiş çocuklar tarafından karşılanan Akdağ, çocuklardan zeybek oynamalarını istedi. Müzik olmadığını öğrenince Akdağ, cep telefonundan buldurduğu müzik eşliğinde Süleyman isimli çocuğun zeybek oyununu izledi.

Ardından salonu dolduran kalabalığa seslenen Akdağ, Türk millet olarak önemli bir güne hazırlandıklarını ve bu nedenle Anadolu'yu karış karış dolaştıklarını söyledi.

Türk milletinin önünü kesmek isteyenlere Allah'ın izniyle fırsat vermeyeceklerini dile getiren Akdağ, şunları kaydetti:

"Allah nasip etti, Recep Tayyip Erdoğan gibi bir liderle milletimizi buluşturdu. Recep Tayyip Erdoğan'ı Çeltikçililer, Burdurlular olarak seçip, Cumhurbaşkanı olarak başımıza getirdiniz. Ama bunu anlayamayanlar, Erdoğan'ın gücünü milletinden aldığını fark edemiyorlar. Neden güçlü lider haline geldi? Milletine hizmeti en birinci vazife bildi o yüzden. Millet kendisine hizmet edenleri hiçbir zaman unutmadı. Bu millet ne zaman bir hizmet gördüyse, hizmet gördüğü liderine sıkı sıkıya sarıldı. Özal'a da sıkı sıkıya sarıldık. O rahmetliye de 'diktatör' dediler. Erdoğan ile mücadele ederken, milletle mücadele ettiklerinin farkında değiller. Milletin kalbinden söküp atamazlar."

- "CHP'lilere ihanet ediyor"

Milletin sözü ve kararının üstüne söz de karar da olsun istemediklerini ifade eden Akdağ, yeni sistemle bunun tamamen hayata geçmiş olacağını vurguladı.

CHP liderini eleştiren Akdağ, "Kılıçdaroğlu CHP'yi, PKK ve FETÖ ile aynı safta tutarak CHP’lilere ihanet ediyor. Türkiye'ye karşı kampanya yürütenlerle aynı safta neden duruyorsun? Bu, bir parti meselesi olsaydı Sayın Bahçeli ve Sayın Başbakan bir araya gelip uzlaşma metnini halkın önüne getiremezlerdi. İş vatan, millet ve bayrak olunca orada ayrı gayrı olmaz. Tıpkı 15 Temmuz'da ayrı gayrı olmadığı gibi. Buradan sesleniyorum Sayın Kılıçdaroğlu, yalanlarına bir son ver." dedi.

Bakan Akdağ, daha sonra Burdur'a geçerek valiliği ziyaret etti ve burada sağlık koordinasyon toplantısına başkanlık etti.

AA

Kaynak:Haber Kaynağı

Etiketler :