Sağlık Bakanı Akdağ, Adana'da

Sağlık Bakanı Akdağ, Adana'da

Akdağ, AK Parti Adana İl Başkanlığı'nı ve FETÖ'nün darbe girişimi sırasında şehit düşen asker ve polislerin ailelerini ziyaret etti- Bakan Akdağ, şehit ikizler Oruç kardeşlerin babası Ali Oruç'u, Başbakan Yıldırım ile cep telefonunda görüntülü konuşturdu-

ADANA (AA) - Sağlık Bakanı Recep Akdağ, AK Parti Adana İl Başkanlığı'nı ve 15 Temmuz'da Fetullahçı Terör Örgütü'nün (FETÖ) darbe girişimi sırasında şehit düşen asker ve polislerin ailelerini ziyaret etti.

Akdağ, çeşitli programlara katılmak üzere geldiği kentte, AK Parti Adana İl Başkanlığı'nı ziyaret ederek, İl Başkan Fikret Yeni ile bir süre görüştü. Akdağ, daha sonra partililerle de toplantı yaptı.

Ardından, FETÖ'nün darbe girişimini engellemeye çalışırken İstanbul 66. Mekanize Piyade Tugay Komutanlığında şehit düşen Piyade Uzman Çavuş Halit Yaşar Mine'nin merkez Seyhan ilçesi Yeşilevler Mahallesi'ndeki babaevini ziyaret eden Bakan Akdağ, şehidin ailesine ve yakınlarına başsağlığı ve sabır diledi.

Daha sonra,Ankara Gölbaşı Özel Harekat Merkezi'nde gerçekleştirilen bombalı saldırıda şehit düşen polis memuru ikizler Ahmet ve Mehmet Oruç'un merkez Çukurova ilçesi Belediyeevleri Mahallesi'ndeki babaevine geçen Akdağ, burada da aileye başsağlığı dileklerini iletti.

Akdağ burada, şehit ikizlerin babası Ali Oruç'u, Başbakan Binali Yıldırım ile cep telefonundan görüntülü konuşturdu.

Başbakan Yıldırım, "Şehitlerimizin mekanı cennet olsun" diyerek baba Ali Oruç'a sabır ve başsağlığı diledi.

Ali Oruç da "Allah razı olsun. Vatanımız sağ olsun. Ben 2 tane evlat verdim, üçüncüyü de vermeye hazırım. Bu vatan için canımız feda olsun." ifadelerini kullandı.

Bakan Akdağ, son olarak FETÖ'nün darbe girişimi sırasında Ankara Gölbaşı'nda bulunan Özel Harekat Merkezi'ne düzenlenen bombalı saldırıda şehit edilen polis memuru Yunus Uğur'un merkez Çukurova ilçesi Bahçeşehir Mahallesi'ndeki babaevini ziyaret etti.

Akdağ'ın programı basına kapalı gerçekleştirildi.

- Sağlık çalışanlarına seslendi

Bakan Akdağ, daha sonra Adana Numune Eğitim ve Araştırma Hastanesi Çağatay Tuncel Konferans Salonu'nda, sağlık çalışanlarıyla bir araya geldi.

Akdağ, burada yaptığı konuşmada, FETÖ'nün darbe girişiminin önlenmesiyle büyük bir badirenin atlatıldığını belirtti.

Kentte, darbe girişiminde şehit düşen 4 kişinin ailelerini ziyaret ettiklerini hatırlatan Akdağ, şöyle konuştu:

"Şehit ailelerinin istisnasız hepsi, ne yaptıklarını bilen şehitlerin aileleri. İşin içinde bir tesadüf falan yok. Onlar hayatlarını milletimiz için hepimiz için feda ettiler. Çok önemli günler geçirdik ve geçiriyoruz çünkü Suriye yapma çabasıydı bu teşebbüs. Daha önceki darbe teşebbüslerinden farklı bir niteliği var. Kendi halkının üzerine bomba yağdıran ağır silahlarla ateş eden, tankları süren, çıldırmış zalim bir düşünce, birilerinin maşası olarak Allah korusun bugün Suriye'nin içinde bulunduğu sıkıntılara benzer badirenin içine sürükleyecekti."

Sağlık çalışanları olarak önemli bir iş yaptıklarını vurgulayan Akdağ, şunları söyledi:

"Bir taraftan zalim bir çeteyle mücadele ederken öbür taraftan da işimizi yapacağız. Doğrudan vatandaşa dokunan bir iş yapıyoruz. Sağlık hiçbir zaman ötelenemeyen bir ihtiyaç ve bizler de bu hizmeti veren kişileriz. Hem Sağlık Bakanlığı olarak biz, sizler Sağlık Bakanlığının personelleri olarak işin sahada, doğrudan hizmet vericileri olarak bu vazifeyi yerine getiriyoruz. Hepimiz profesyoneliz ama sonuç itibariyle profesyonel de olsak yaptığımız işin farklı bir tarafı var. Bu iş, biraz da gönülle yapılan bir iş. İnsani tarafı önem arz eden bir iş. Bir taraftan profesyonellik olmalı ama bir taraftan da insana şefkatle yaklaşan bir amatör ruhu da içimizde taşımalıyız."

Bakan Akdağ'ın konuşmasının ardından, toplantı basına kapalı devam etti.

Sağlık Bakanı Akdağ, Adana'da

AA

Kaynak:Haber Kaynağı

Etiketler :