Sağlık Bakanı Akdağ:

Sağlık Bakanı Akdağ:

"(Şemdinli'deki terör saldırısı) Acil Sağlık Hizmetleri Genel Müdürümüzle görüştüm ambulans uçaklarımız hazır. Yaralanan askerlerimize yerlerinde süratle müdahale ediliyor, tedavilerine başlanıyor. İhtiyaç olması durumunda bunları daha ileri merkezlere ya

ERZURUM (AA) - Sağlık Bakanı Recep Akdağ, Şemdinli'deki terör saldırısına ilişkin, "Acil Sağlık Hizmetleri Genel Müdürümüzle görüştüm ambulans uçaklarımız hazır. Yaralanan askerlerimize yerlerinde süratle yaralarına müdahale ediliyor, tedavilerine başlanıyor. İhtiyaç olması durumunda bunları daha ileri merkezlere yakındaki büyükşehirlerin merkezlerine veya Ankara'ya naklediyoruz. Ben de durumu yakından takip ediyorum." dedi.

Bakan Akdağ, AK Parti İl Başkanlığı ziyaretinde gazetecilere yaptığı açıklamada, terör örgütü tarafından Şemdinli ilçesinde askerlere yönelik alçakça bir saldırı düzenlendiğini hatırlattı.

Saldırıda şehit ve yaralıların bulunduğunu vurgulayan Akdağ, şöyle devam etti:

"Acil Sağlık Hizmetleri Genel Müdürümüzle görüştüm ambulans uçaklarımız hazır. Yaralanan askerlerimize yerlerinde süratle yaralarına müdahale ediliyor, tedavilerine başlanıyor. İhtiyaç olması durumunda bunları daha ileri merkezlere yakındaki büyükşehirlerin merkezlerine veya Ankara'ya naklediyoruz. Bu şekilde titiz bir çalışma yürütüyoruz. Arkadaşlarımız başlangıçtan en son noktaya kadar en iyi bir planlamayla takip ediyor. Ben de durumu yakından takip ediyorum. Şehitlerimize Allah'tan rahmet, yaralılara acil şifalar diliyorum."

- "Savunmada değiliz, güçlü bir şekilde terörün üzerine gideceğiz"

Bakan Akdağ, terörle mücadelenin kararlılıkla devam edeceğini belirterek, Bakanlar Kurulu toplantılarının hepsinde ana gündem maddesinin ağırlıklı olarak terör olduğunu bildirdi.

Akdağ, şu görüşlere yer verdi:

"Hain terör örgütleri, isimleri ne olursa olsun ve onların arkasındaki güçler bu işe destek olan ülkeler veya o ülkeler içindeki belli guruplar emellerine ulaşamayacak. Bakanlar kurulunun ana gündem maddesi terör. Durum değerlendirmesi yapılıyor. İlgili bakanlarımız üzerine düşenleri yapıyorlar. Türkiye ile derdi olan, Türkiye'ye operasyon yapmak isteyen çevreler bilsinler ki, muvaffak olamayacaklar. Bunda kararlıyız. Cumhurbaşkanımızın dediği gibi teröre ve teröriste karşı bir savunma düşüncesi, duygusu içinde değiliz. Güçlü bir biçimde Türkiye Cumhuriyeti'nin gücünü göstermek üzere üzerine gideceğiz. Muhatabımız yüce Türk milleti olacak."

- "Bir hastanenin deposundaki sıkıntı bile takip ediliyor"

Bölgelerde şehirleri değerlendiren saha koordinatörlerinin bulunduğunu aktaran Akdağ, sağlığı Ankara'dan oturarak hiç bir zaman değerlendirmediklerini dile getirdi.

Akdağ, "Bir yandan sahadan rutin işleri toplarken, saha koordinatörlerimiz de Sağlık Bakanlığının gözü, kulağı olarak sahada çalışıyorlar. Bu arkadaşlarımız bir rapor hazırlıyor. Bu raporu değerlendireceğimiz vali, kaymakam ve ilgili dairelerin amirleriyle bu raporu saatlerce müzakere ediyoruz. İnceden inceye, yani Erzurum için konuşacaksak Tekman ilçesindeki bir aile sağlığı merkezinden tutun, Bölge Eğitim Araştırma Hastanesindeki bir depoya varıncaya kadar aksayan bir şey var mı ? Bunları konuşuyoruz." ifadesini kullandı.

- "Sağlıklı yaşam merkezleri inşa ediyoruz"

Sağlıkta Dönüşüm Programı'nın önümüzdeki üç yılında, Türkiye'nin sağlıkta yepyeni hamleler göreceğine dikkati çeken Akdağ, şu değerlendirmelerde bulundu:

"Şehir hastaneleriyle hastanecilikte zirveye ulaşacağız. İki şehir hastanesini hizmete sokacağız. Sayın Başbakanımız ve Cumhurbaşkanımızla açılışlarını bu yıl yapmayı planlıyoruz. Yeni bir müjdemiz var. Sağlıklı yaşam merkezleri inşa ediyoruz. Bu merkezler aile hekimlerine destek veren merkezler olacak. Mesela Erzurum'un merkez nüfusu 400 bin. Bunun için 4 ile 6 arasında sağlıklı yaşam merkezi kuracağız. Bunlar vatandaşın rahat ulaşabileceği yerler olacak. Aile hekimlerinden hizmet alan vatandaşlarımız ihtiyaç halinde bu merkezlerinde röntgen laboratuvar tetkikleri yapabilecek. Bu merkezlerde fizyoterapist, diyetisyen, psikolog gibi sağlık hizmetine destek veren bölümler olacak. Burada vatandaşlarımızın sağlık okur yazarlıklarını geliştireceğiz. Sağlıklı bir hayat sürmesi için onların bilgi birikimlerini arttıracağız. Sigarayı bırakması için bir vatandaşa destek olunması lazım. Kilolu biri için egzersiz programı lazım. Bu merkezler bunları yerine getirecek."

Teşvik hamlesiyle Erzurum, Erzincan, Bayburt ve Gümüşhane'nin cazibe merkezi ilan edildiğine değinen Akdağ, "Bu merkezler bölgenin kalkınması için bir zirve noktası oluşturacak. Tüm bölgeler olduğu gibi Doğuya ciddi yatırımlar yaptık. Bu teşvik paketiyle illerimizi kalkındıracağız." dedi.

AA

Kaynak:Haber Kaynağı

Etiketler :