Sağlık Bakanı Akdağ:

Sağlık Bakanı Akdağ:

"Başbakanımız Yıldırım, Maliye Bakanımız Ağbal ve bana bir vazife verdi. Erzurum, Bayburt, Erzincan ve Gümüşhane bölgesi, hükümetimizin 23 ilden oluşan cazibe merkezi olarak ilan ettiği 5 bölgeden biri. Amacımız, bölgenin belirli alanlarda rekabet gücünün

ERZURUM (AA) - Sağlık Bakanı Recep Akdağ, "Başbakanımız Binali Yıldırım, Maliye Bakanımız Naci Ağbal ve bana bir vazife verdi. Erzurum, Bayburt, Erzincan ve Gümüşhane bölgesi, hükümetimizin 23 ilden oluşan cazibe merkezi olarak ilan ettiği 5 bölgeden biri. Amacımız, bölgenin belirli alanlarda rekabet gücünün arttırılması, yatırım, üretim ve istihdamın arttırılması." dedi.

Çeşitli temaslarda bulunmak üzere kente gelen Akdağ, Erzurum Valisi Seyfettin Azizoğlu'nu ziyaret etti.

Bakan Akdağ, burada yaptığı konuşmada, Doğu ve Güneydoğu Anadolu bölgelerinde ekonomik açıdan gelişme ihtiyacı bulunan illere yönelik yatırım teşvik planı olduğunu hatırlatarak şöyle devam etti:

"Erzurum'da bu meselenin üstünde durmaya devam edeceğiz. AK Parti'nin Doğu ve Güneydoğu'ya yaptığı yatırımlar, bu son cazibe merkezleri programıyla taçlanacak. Bir bölgenin kalkınması için oranın altyapısının tanzim edilmesi gerekir. Orada sağlık, eğitim, ulaşım altyapısının iyi olması önemlidir. Doğu ve Güneydoğu'da çok ciddi yatırımlar yaptık. Sadece Erzurum'a 14 milyar lira yatırım yapıldı. Bunu gerçek bir ekonomik kalkınmayla taçlandırmak lazım."

Yatırımcılara danışma destekleri ile işletme kredisi verileceğini aktaran Akdağ, bu bölgeye gelen yatırımcılara finansman sağlanacağını da anlattı.

Akdağ, Valilik ziyaretinin ardından Lala Paşa Camisi'nde ikindi namazını kılıp Teşvik Paketi Süreç Değerlendirme Toplantısı için kentteki Müceldili Konağı'na geçti.

Toplantıya geçerken vatandaşlarla sohbet eden Bakan Akdağ, toplantıdaki konuşmasında ise hükümetin ilan ettiği cazibe merkezleri programıyla ilgili kentteki aktiviteleri geliştirmek amacıyla toplantı yaptıklarını ifade etti.

Akdağ, bölgede belirli alanlarda rekabet gücünü artırmayı amaçladıklarını dile getirerek "Başbakanımız Binali Yıldırım, Maliye Bakanımız Naci Ağbal ve bana bir vazife verdi. Erzurum, Bayburt, Erzincan ve Gümüşhane bölgesi hükümetimizin 23 ilden oluşan cazibe merkezi olarak ilan ettiği 5 bölgeden biri. Amacımız, bölgenin belirli alanlarda rekabet gücünün arttırılması, yatırım, üretim ve istihdamın arttırılması." dedi.

- "Her bir fabrika için 1 milyon lira taşınma desteği..."

Akdağ, yatırımcı firmalara hükümet olarak her türlü desteği vereceklerine işaret ederek yatırımcılara danışmanlık desteği verileceğini, bedelsiz yer tahsis edileceğini, fabrika binalarının yapılacağını, 5 yıl vadeli sıfır faizli yatırım kredisi desteği verileceğini vurguladı.

Yatırımcılara, yapacakları yatırımın yüzde 10'u kadar da işletme kredisi de verileceğine dikkati çeken Akdağ, şunları söyledi:

"Bu kredinin 8 puanlık faizi, Hazine tarafından verilecek. 4 yıl vadeli olacak, ilk yılı da ödemesiz olacak. Eğer, yatırımcı yoğun sanayisi olan bir ilden Erzurum'a, Bayburt'a fabrika taşımak isterse her bir fabrika için kendisine 1 milyon lira taşınma desteği veriyoruz. Taşınan fabrikalar da 6. bölge teşviki alacak. Yapılan üretime, kamu alım garantisi vereceğiz. Savunma Bakanlığı ve Sağlık Bakanlığı da bu alımları yapacak. Bunların hepsini bir merkez koordine edecek, bürokratik işleri Kalkınma Bankası koordine edecek. Yatırımcı doğrudan doğruya Kalkınma Bankasına başvuracak. Erzurum'da da kolaylaştırma ofisi açacağız. Valilik ve Büyükşehir Belediyesinden ilgili elemanlar olacak. Meslek örgütlerinden, Kalkınma Ajansından eleman bulunacak. Allah nasip ederse biz bu bölgeyi artık ayağa kaldırmaya kesin karar vermiş durumdayız. Bunun tam da zamanıdır. Altyapı ile ilgili ihtiyaçlarımızı tamamen bitirdik."

Bölgede kalkınma çalışmaları hızla devam ederken yatırımları da hızlandırdıklarını bildiren Akdağ, bölgeye toplamda 64 milyar liralık yatırım yapılacağını aktardı.

Bakan Akdağ, bir gazetecinin "Ankara'nın Haymana ilçesindeki terör operasyonunda ölü ele geçirilen 2 canlı bombanın kamufle olmak için bulundukları araca Türk bayrağı astığını" hatırlatması üzerine de şunları kaydetti:

"Bu hainlerin istismar etmeyeceği hiçbir değer yok. Vatandaşımızın, güvenlik kuvvetlerinin bayrağa hassasiyetini bildikleri için böyle sahtekarlık ve alçaklıklara başvuruyorlar. Allah'a şükürler olsun iyi bir istihbarat, iyi bir takip ve vatandaşın duyarlı olmasıyla mesele çözülmüş oldu." dedi.

Toplantı, daha sonra basına kapalı devam etti.

Sağlık Bakanı Akdağ:

AA

Kaynak:Haber Kaynağı

Etiketler :