Sağlık Bakan Koca Bartın Amasra maden kazasında son durumu açıkladı! Vefat sayısı 22'ye yükseldi

Sağlık Bakan Koca Bartın Amasra maden kazasında son durumu açıkladı! Vefat sayısı 22'ye yükseldi

Sağlık Bakanı Fahrettin Koca, Bartın'ın Amasra ilçesindeki maden ocağında meydana gelen patlamada yaralanan işçilerin sağlık durumu hakkında son durumu açıkladı. Bakan Koca, hayatını kaybeden işçi sayısının 22'ye yükseldiğini söyledi

Bartın'ın Amasra ilçesinde, Türkiye Taşkömürü Kurumu Amasra Müessese Müdürlüğünde saat 18.15 sıralarında yeraltında patlama meydana geldi. Olay yerine AFAD, itfaiye ve çok sayıda sağlık ekibi sevk edildi. İçişleri Bakanı Süleyman Soylu ve Enerji ve Tabi Kaynaklar Bakanı Fatih Dönmez, bölgede açıklamada bulunmuş 14 işçinin hayatını kaybettiğini duyurmuştu.

Sağlık Bakanı Fahrettin Koca'dan son dakika açıklaması geldi. Bakan Koca, Bartın'da maden ocağında meydana gelen patlamada 22 kişinin hayatını kaybettiğini belirtti ve yaralı işçilerin durumu ile ilgili bilgiler verdi..

Sağlık Bakanı Koca sosyal medya hesabından yaptığı paylaşımda, "Bartın'da, bir maden ocağında meydana gelen patlamada 22 vatandaşımızı kaybettik. Her birine yüce Allah'tan rahmet diliyorum. Milletimizin başı sağ olsun. Yaralıların sağlıklarına bir an önce kavuşmaları için elimizden geleni yapıyoruz. Yaralılardan 8'i yoğun bakımda, 4'ü serviste tedavi görüyor. 5 yaralı ise alanda kurulan Acil Müdahale Merkezinde. 2 Ambulans Uçak, yoğun bakımdaki hastalardan 1'ini Ankara'ya, 5'ini ise Başakşehir Çam ve Sakura Hastanesi Yanık Merkezine ulaştırmak üzere harekete geçti" ifadelerini kullandı.

Kaynak:Haber Kaynağı

Etiketler :
HABERE YORUM KAT
UYARI: Çok uzun metinler, küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,Türkçe karakter kullanılmayan yorumlar onaylanmamaktadır.