SADAV misafirlerini ağırladı

SADAV misafirlerini ağırladı

Konya Büyükşehir Belediyesi’nin katkıları ile Sosyal Araştırmalar ve Dayanışma Vakfı tarafından Konya’da misafir edilen yeni Müslüman olmuş Avusturyalılar, çeşitli programlara katılarak Türk-İslam kültürünü yakından tanıyor.

Konya Büyükşehir Belediyesi’nin katkıları ile Sosyal Araştırmalar ve Dayanışma Vakfı (SADAV) Avusturya’dan yeni Müslüman olmuş misafirleri ağırlıyor.

turk-islam-kulturunu-yakindan-(5).jpg

İslam dinini ve Türk-İslam kültürünü yakından tanımak için çok sayıda programa katılan misafirler, Konya Büyükşehir Belediyesi Meslek Edindirme Kursları (KOMEK) Ali Gav Medresesi Gelenekli Sanatlar Merkezi’nde İslam sanatları alanında eğitim de aldı. Burada usta öğreticilerden ebru, ney ve kaligrafi dallarında 34 saat uygulamalı eğitim alan misafirler, SADAV Kurucu Üyesi, Büyükşehir Belediyesi KOSKİ Genel Müdürü Ercan Uslu’yu da ziyaret ederek bir süre görüştü. Konya Büyükşehir Belediyesi Basın Yayın ve Halkla İlişkiler Dairesi Başkanı Ahmet Köseoğlu ile Dış İlişkiler Dairesi Başkanı Selim Yücel Güleç de Ali Gav Medresesi Gelenekli Sanatlar Merkezi’ndeki eğitim programında misafirleri ziyaret ederek sohbet ettiler. Basın Yayın ve Halkla İlişikler Dairesi Başkanı Köseoğlu, misafirlere kaligrafi sanatıyla isimlerinin yazıldığı ebru hediye etti. Misafirler İslam dinini ve yaşantısını Konya’da yakından tanımaktan son derece mutlu olduklarını belirterek, kendilerine ev sahipliği yapan Konya Büyükşehir Belediyesi ve Selçuklu Belediyesi’ne teşekkür ettiler.Haber Merkezi