Sadakataşı, Doğu Gutalıların yardımına koşuyor

Sadakataşı, Doğu Gutalıların yardımına koşuyor

Dernek üyeleri, Doğu Guta'dan göç etmek zorunda kalanlara gıda, battaniye ve hijyen paketi dağıttı

İSTANBUL (AA) - Sadakataşı Derneği, aylardır rejim ve destekçileri tarafından bombardımana tutulup, zor günler geçiren Doğu Guta'dan, İdlib ve El Bab kırsalına göç edenler için gıda, battaniye ve hijyen paketi dağıtımı gerçekleştirdi.

Sadakataşı Derneği'nden yapılan yazılı açıklamaya göre, son 5 yıldır rejim ablukası altında olan ve binlerce insanın hayatını kaybettiği Doğu Guta'da binlerce yaşlı, kadın ve çocuk tahliye edilmeyi beklerken, İdlib ve El Bab'a göç edip yaşamlarını çadır kentlerde sürdürenler, hijyen malzemeleri ve gıda temini konusunda sıkıntı yaşıyor.

Zor günler yaşayan Doğu Gutalılar için Sadakataşı Derneği tarafından yapılan acil yardım çalışmalarının devamında 4 bin kişiye battaniye ve bin aileye hijyen paketi dağıtımı yapıldı.

Açıklamada görüşlerine yer verilen Sadakataşı Derneği Genel Başkanı Kemal Özdal, "Doğu Guta'ya sahip çık" çağrısı ile başlattıkları yardımların ilk etabında on binlerce kişiye sıcak yemek dağıtımı yapıldığını kaydetti.

Yardımların devamında bin 500 aileye gıda kolisi dağıtımı gerçekleştirdiklerini belirten Özdal, "Bugün de binlerce kardeşimize battaniye ve temizlik hijyen paketi dağıtımı yaparak Doğu Gutalıların yaşadıkları zor günlerde yanlarında olduk. Sadakataşı Derneği'nin Doğu Gutalı mülteciler için yaptığı yardım çalışmaları artarak devam edecek." ifadelerini kullandı.

Sadakataşı Derneği'nin başlattığı Doğu Guta yardım kampanyasına destek olmak isteyenler, banka hesap numaralarına, www.sadakatasi.org.tr web adresinden ya da 0216 614 04 61 numaralı telefondan ulaşabilecek. Ayrıca tüm operatörlerden DOĞU GUTA yazarak 2989'a kısa mesaj göndererek 5 lira destekte bulunulabilecek.


AA

Kaynak:Haber Kaynağı

Etiketler :