Sadaka kutusu hırsızlığına dava

Sadaka kutusu hırsızlığına dava

Bir iş yerindeki sadaka kutusunu çalan 2 kişi hakkında 7 yıla kadar hapis cezası istemiyle dava açıldı

Bahçelievler'de bir iş yerine girerek sadaka kutusunu çalan 2 kişi hakkında 7 yıla kadar hapis cezasına çarptırılması istemiyle dava açıldı.

Bakırköy Cumhuriyet Başsavcılığınca hazırlanan iddianamede, iş yeri sahibi müşteki Murat Karaca'nın, 7 Haziran 2015'te iş yerinde bulunduğu sırada şüphelilerden Y.Ü.'nün Karaca'yı oyaladığı sırada diğer şüpheli B.Ü.'nün masa üzerindeki sadaka kutusunu çaldığı belirtildi.

İddianamede, güvenlik kameralarından tespit edilen şüphelilerin iştirak halinde hırsızlık suçunu işlediklerinin anlaşıldığı kaydedildi.

Şüpheli B.Ü.'nün, üzerine atılı olan suçu kabul ettiği, eşinin kardeşi olan diğer şüpheli Y.Ü.'nün müştekiyi oyalarken kendisinin de bağış kutusunu çaldığı belirtilen iddianamede, B.Ü.'nün, ''Ben eşimden ayrılmıştım. Sokakta kaldım. Mağdur olduğum için bu işi yaptım. Çok pişmanım. Kutunun içinden 50 lira çıktı. Zararlarını karşılamaya razıyım. Şu an ailemle yaşıyorum. Bir tane çocuğum var" ifadelerine yer verildi.

İddianamede, şüpheliler Y.Ü. ve B.Ü. hakkında ''Bina İçinde Muhafaza Altına Alınmış Olan Eşya Hakkında Hırsızlık'' suçundan 3 yıldan 7 yıla kadar hapis cezası isteniyor.

Davanın duruşması, önümüzdeki günlerde Bakırköy 52. Asliye Ceza Mahkemesi'nde görülecek.

AA

Kaynak:Haber Kaynağı