Sabancı Vakfı'nın desteği ile yaptırılan Sabancı Mardin Kız Yurdu hizmete açıldı

Sabancı Vakfı'nın desteği ile yaptırılan Sabancı Mardin Kız Yurdu hizmete açıldı

Sabancı Vakfı Mütevelli Heyeti Başkanı Güler Sabancı: "Mardin'de kız çocuklarının okullaşma oranının yükselmesini, eğitime erişim ve devamlılıklarının sağlanmasını hedefliyoruz"

MARDİN (AA) - Artuklu ilçesinde yaptırılan Sabancı Mardin Kız Yurdu hizmete açıldı.

Ülkenin dört bir yanında kalıcı eserlere imza atan Sabancı Vakfı'nın desteğiyle inşa edilen Sabancı Mardin Kız Yurdu hizmete açıldı. Mardin'in Artuklu ilçesinde hayata geçirilen 200 öğrenci kapasiteli yurt, ilçedeki ortaöğretim kurumlarında öğrenim gören kız öğrencileri kabul etmeye başladı. Sabancı Vakfı ve Mardin Valiliği ortaklığıyla tamamlanan öğrenci yurdunun bölgedeki kız çocuklarının okullaşma oranının yükselmesi için önemli bir araç olması bekleniyor.

Öğrenci odalarının yanı sıra engelli odaları, mutfak, yemekhane, etüt odası, revir ve çamaşırhanenin yer aldığı yurt 4 bin 160 metrekare kapalı alanı bulunuyor. 

- "Mardin'de bir adım daha attık"

Sabancı Vakfı Mütevelli Heyeti Başkanı Güler Sabancı, toplumsal cinsiyet eşitsizliğinin ortadan kaldırılması, kız çocuklarının küçük yaşta evlendirilmemesi, kadının ekonomik hayata katılımının artması için çok sayıda çalışmaya imza attıklarını söyledi.

Sivil toplum örgütlerine sağladıkları hibe desteği, Birleşmiş Milletler kuruluşlarıyla ortak yürüttükleri çalışmalar ve kalıcı eserleriyle Türkiye'nin dört bir yanındaki kadınların ve kız çocuklarının hayatlarında değişim yarattıklarını ifade eden Sabancı, şöyle konuştu:

"Kız çocuklarının en az 18 yaşına kadar okumaları en önemli önceliğimizdir. Mardin’de kız çocuklarının okullaşma oranının yükselmesini, eğitime erişimleri ve devamlılıklarının sağlanmasını hedefliyoruz. Sabancı Mardin Kız Yurdu’nun devreye girmesiyle onların eğitimi için Mardin'de bir adım daha attık."

- Öğretmenler Günü heyecanı

Sabancı Mardin Kız Yurdu’nun 24 Kasım Öğretmenler Günü'nde hizmete açılmasından dolayı memnuniyetini dile getiren Sabancı, şöyle dedi:

"Genç nesilleri eğiterek toplumsal yaşama hazırlama konusunda önemli ve kutsal bir görevi icra eden tüm öğretmenlerimizin Öğretmenler Günü’nü kutluyorum. Öğretmenler Günü, onların toplum için değerini ve önemini tekrar düşünmemiz ve anlamamız için önemli bir gündür. Öğretmenlerimiz, bugünün çocuklarına rehberlik ederken aynı zamanda geleceğimizin mimarlarını da yetiştiriyorlar." 

- Mardin'in tanıtımına katkı

Sabancı Vakfı, Mardin’e desteğini, restorasyonunu tamamlayıp 2009’da hizmete açtığı Sakıp Sabancı Mardin Kent Müzesi ve Dilek Sabancı Sanat Galerisi ile başlatmıştı. Ağırladığı sergilerle çağdaş sanat eserlerini sanatseverlerle buluşturan müze, Mardin'i yalnızca Türkiye’de değil uluslararası mecralarda da dikkat çeken ve tanınan bir kent haline getirmesine büyük katkı sunuyor.

 

 

Kaynak:Haber Kaynağı