Saakaşvili ve taraftarları protesto yürüyüşü yaptı

Saakaşvili ve taraftarları protesto yürüyüşü yaptı

Ukrayna'nın başkenti Kiev’de yapılan protesto gösterisinde eski Gürcistan Cumhurbaşkanı Saakaşvili taraftarları ile polis arasında arbede yaşandı

KİEV (AA) - Eski Gürcistan Cumhurbaşkanı ve eski Odessa Valisi Mihail Saakaşvili taraftarları ile Ukrayna'nın başkenti Kiev’de protesto yürüyüşü gerçekleştirdi.

Devlet Başkanına yargı yolunun açılması için yasal düzenleme yapılması talebiyle gösteri düzenleyen Saakaşvili ve taraftarları Taras Şevçenko Parkı'ndan Bağımsızlık Meydanı’na kadar yürüdü.

Ukrayna Devlet Başkanı Petro Poroşenko’ya yönelik eleştiri içeren pankartlar taşıyan ve sloganlar atan göstericiler, Bağımsızlık Meydanı yakınında bulunan Uluslararası Kültür ve Sanat Merkezi binasına girmeye çalıştı.

Yoğun güvenlik önlemlerinin alındığı merkezin kapısında göstericilerle polis arasında arbede yaşandı. Yaşanan arbede esnasında güvenlik güçleri sis bombası ve göz yaşartıcı gaz kullandı.

Saakaşvili göstericilere sükunet çağrısı yaparak, provokasyonlara dikkat edilmesi uyarısında bulundu. Uluslararası Kültür ve Sanat Merkezini ele geçirmek gibi bir niyetleri olmadığını söyleyen Saakaşvili, lideri olduğu Yeni Güçler Hareketi'nin koordinasyon konseyi karargahı için bina içerisinde yer kiralamak istediklerini ileri sürdü.

Kısa bir süre sonra güvenlik güçleri merkezin güvenliğini sağlayarak, göstericileri binadan uzaklaştırdı.

Protesto yürüyüşü Ukrayna Parlamentosu binası yanında sona erdi.

Mihail Saakaşvili, geçen hafta suç örgütlerine yardım etmek ve onların suçlarını örtmek iddiası ile mahkemeye çıkarılmıştı. Mahkeme, savcılığın ev hapsi talebini reddederek, Saakaşvili'yi serbest bırakmıştı.

Saakaşvili ve taraftarları 17 Ekim'den bu yana Ukrayna Parlamentosu önünde çadırların kurulduğu kampta yönetime karşı protesto gösterisi yapıyor.


AA

Kaynak:Haber Kaynağı

Etiketler :