Saadet Partisi Konya, adayları tanıttı

Saadet Partisi Konya, adayları tanıttı

Saadet Partisi 26. dönem Konya Milletvekili Adayları, Bera Otel’de düzenlenen tanıtım programıyla basınla buluştu. Programın açılış konuşmasını yapan SP İl Başkanı Hasan Hüseyin Uyar, Türkiye’nin içinde bulunduğu buhrandan Saadet ile çıkacağını söyledi.

 

Programın başında 26. dönem adayları özgeçmişleri okunarak basına tanıtıldı. Buna göre Saadet Partisi 1. Sıradan Tacettin Çetinkaya, 2. Sıradan Hasan Hüseyin Öz, 3. Sıradan Mustafa Derbentli, 4. Sıradan İsmail Aydilek, 5. Sıradan Şuayip Koçak, 6. Sıradan Abdullah Altuntaş, 7. Sıradan Ali Genç, 8. Sıradan Mustafa Acar, 9. Sıradan Rauf Büyüktermiyeci, 10. Sıradan Lütfi Çelik, 11. Sıradan Adnan Yeşilyurt, 12. Sıradan Ahmet İnoğlu, 13. Sıradan Muhammed Uzun ve 14. Sıradan Mikail Cem Polatdağ ile seçmenin karşısına çıkacak.

Programın açılış konuşmasına ekonomik gerileme ve işsizlik konularına değinerek başlayan Uyar, “Bugün ülkemizdeki işsizlik oranı yüzde 12 seviyelerine gelmiş durumda. Genç nüfusumuz arasında ise bu rakam yüzde 22’ye ulaşmış durumda. Hükümet şimdiye kadar sıcak para girdisiyle bir denge kurmaya çalışıyordu. Ancak üretime dayalı olmayan bu sistem, dış sermayenin paraları ülkeden çekmesiyle çöktü. Biz Saadet Partisi olarak seçim bildirgemizde yer alan ekonomik hamlelerle vatandaşlarımızın refah düzeyini artırmak istiyoruz” diye konuştu.  Hükümetin yanlış dış politika hamleleriyle bölgede yalnızlaştığını savunan Saadet Partisi İl Başkanı Hasan Hüseyin Uyar, “Komşularla sıfır sorun diye yola çıkanlar bugün etrafımızda dost olacak ülke bırakmadılar. Türkiye bu yanlış politikalarla Ortadoğu’daki karmaşaya ortak olmuştur. Bugün Akdeniz’de boğulan insanlar, ülkemizin de bir ayıbıdır” diyerek dış politikayla ilgili eleştirilerini dile getirdi. Hükümetin eleştiriye kapalı ve basın özgürlüğüne ket vuran bir yaklaşıma sahip olduğunu ifade eden Uyar, “Bugün kendisi gibi düşünmeyen herkesi ötekileştiren bir hükümet tarafından yönetiliyoruz. Bunu basına uygulanan baskıdan da anlayabiliyoruz. ‘Başörtüsü serbestliğini getirdik’ diye övünüyorlar. Haklılar da ancak yitirilen şuurlara ne demeli? Her şey şekilciliğe döndü. Uyuşturucu kullanımı 9-10 yaşlarına kadar düştü. Tedavi merkezleri tıka basa dolu. Suça bulaşan insanların sayısı her geçen gün artıyor. Hapishanelerde yer kalmadı. Bir ülkede yeni hapishaneler inşa ediliyorsa ters giden bir şeyler vardır. Bugün Konya sokaklarında yerdeki fuhuş numaralarını görüyorsunuz. Bu durup Konya gibi muhafazakâr bir kentte yaşanıyor. Batıdaki durum ise daha da vahim” dilerek bu tablodan hükümeti sorumlu” diyerek seçmenleri 1 Kasım’da Saadet Partisi’ne destek vermeye çağırdı. Ferit Hepokur-Memleket