Saadet Partisi Genel Başkanı Karamollaoğlu:

Saadet Partisi Genel Başkanı Karamollaoğlu:

"Kürtler ve Türkler, bu coğrafyanın asli unsurlarıdır. Emperyalist güçlerin oluşturmaya çalıştığı Arap, Türk, Fars, Kürt çatışmasına asla müsaade etmemeliyiz"- "ABD, İran'daki gelişmeleri tasvip etmediği için İran'ı ablukaya almak için karar almış. BM'yi

ANKARA (AA) - Saadet Partisi Genel Başkanı Temel Karamollaoğlu, "Kürtler ve Türkler, bu coğrafyanın asli unsurlarıdır. Emperyalist güçlerin oluşturmaya çalıştığı Arap, Türk, Fars, Kürt çatışmasına asla müsaade etmemeliyiz." dedi.

Karamollaoğlu, partisinin Balgat Eğitim Merkezi'nde düzenlenen "Seçime Hazırlık İlçe Toplantıları"nda yaptığı konuşmada, gündeme ilişkin değerlendirmelerde bulundu.

Mardin, Diyarbakır ve Batman'ı geçen hafta sonu ziyaret ettiklerini belirten Karamollaoğlu, doğru yöntemler ve politikalar yürütüldüğü takdirde hiçbir gücün Türkiye'deki kardeşliği bozamayacağını ifade etti.

Kamu ve özel sektörün iş birliğiyle Türkiye'nin doğu bölgelerine yönelik zirai ve sanayi yatırımlarının teşvik edilmesi gerektiğini söyleyen Karamollaoğlu, "Kürtler ve Türkler, bu coğrafyanın asli unsurlarıdır. Emperyalist güçlerin oluşturmaya çalıştığı Arap, Türk, Fars, Kürt çatışmasına asla müsaade etmemeliyiz." diye konuştu.

- "ABD'nin İran'a uyguladığı yaptırımlar kendisini bağlar"

New York'taki Rıza Sarraf davası ile ilgili değerlendirmelerde bulunan Karamollaoğlu, bu davayla Türkiye'nin ekonomik ve siyasi açıdan bir kıskaca alınmak istendiğini vurguladı.

Karamollaoğlu, dava dosyasında "İran ambargosunun delinmesi", "bankacılık sistemine zarar verilmesi", "kara para aklanması" ile "rüşvet ve yolsuzluk suçlamaları" bulunduğunu belirterek, "ABD, emperyalizmin haksız yere uyguladığı bir ambargoyu delme girişimi için bu davayı açmışsa biz, sonuna kadar bu davanın karşısında olduğumuzu ifade ederiz." diye konuştu.

ABD'nin İran'a karşı uyguladığı yaptırımların kendisini bağlayacağını belirten Karamollaoğlu, "ABD, İran'daki gelişmeleri tasvip etmediği için İran'ı ablukaya almak için karar almış. BM'yi ikna edememiş. Ancak kendi gücüne dayanarak, bir zorbalık yapmak istiyor. Bundan dolayı da biz, böyle bir davanın bu tarafına elbette karşı koyarız. Çünkü İran'a uygulanan ambargonun haksız olduğu kanaatindeyiz." dedi.

Vergiler ve yükselen fiyatlar nedeniyle vatandaşların cebinden her geçen gün daha fazla para çıktığını savunan Karamollaoğlu, vatandaşların yüzde 68'inin kredi kartı borçlusu olduğunu ve borçlarını zamanında ödeyemediğini söyledi.

Türkiye ekonomisinin her geçen gün kötüye gittiğini ileri süren Karamollaoğlu, hükümetin ekonomiyi kalkındıracak kaynak bulmadığı için vergileri artırdığını ve çeşitli ürünlere zam yaptığını söyledi.

- "Seçim barajı tümüyle kalkmalı"

Karamollaoğlu, yönetimde istikrar ve temsilde adalet sağlayacak bir seçim sistemi olması gerektiğini belirterek, temsilde adaletin sağlanabilmesi için seçim barajının tümüyle kalkması gerektiğini savundu. Hazine yardımından, sadece TBMM'de grubu bulunan ve yüzde 7'nin üstünde oy alan partilerin faydalanmasını doğru bulmadıklarını kaydeden Karamollaoğlu, her partinin aydığı oy oranında hazineden yardım alabilmesi gerektiğini dile getirdi.

Partilerin seçim ittifakı kurabilmesi gerektiğini ifade eden Karamollaoğlu, "Partilerin önceden, kendi isimleriyle girerken, birlikte olduklarını seçim kuruluna bildirip öylece seçim ittifakları kurabilmeleri icap eder. Bu dünyanın birçok yerinde kabul edilmiş olan bir haktır." şeklinde konuştu.

AA

Kaynak:Haber Kaynağı

Etiketler :