Saadet Partisi Genel Başkanı Karamollaoğlu:

Saadet Partisi Genel Başkanı Karamollaoğlu:

"Aslında bir bakıma NATO kendi gerçek yüzünü gösterdi. Yıllardır bir takım gelişmeler meydana geliyor, biz bu gelişmelere iyi niyetle, farklı gerekçeleri gündeme getirerek yaklaşıyorduk. Ama şimdi görüyoruz ki aslında niyet oldukça farklı"- "NATO tatbikat

MERSİN (AA) - Saadet Partisi Genel Başkanı Temel Karamollaoğlu, NATO tatbikatındaki "Atatürk ve Erdoğan düşmanlığı" skandalına ilişkin, "Aslında bir bakıma NATO kendi gerçek yüzünü gösterdi. Yıllardır bir takım gelişmeler meydana geliyor, biz bu gelişmelere iyi niyetle, farklı gerekçeleri gündeme getirerek yaklaşıyorduk. Ama şimdi görüyoruz ki aslında niyet oldukça farklı." dedi.

Karamollaoğlu, partisinin Mersin İl Başkanlığınca Büyükşehir Belediyesi Kongre ve Sergi Sarayı'nda düzenlenen 6'ncı Olağan İl Kongresi'nde yaptığı konuşmada, Mersin'de bulunmaktan duyduğu memnuniyeti dile getirdi.

NATO tatbikatındaki skandalı şiddetle kınadığını belirten Temel Karamollaoğlu, şöyle konuştu:

"Aslında bir bakıma NATO kendi gerçek yüzünü gösterdi. Yıllardır bir takım gelişmeler meydana geliyor, biz bu gelişmelere iyi niyetle, farklı gerekçeleri gündeme getirerek yaklaşıyorduk. Ama şimdi görüyoruz ki aslında niyet oldukça farklı. Bundan 26 yıl önce, 1991 yılında Sovyetler Birliği'nin dağılmasının hemen ardından 'NATO'ya artık ihtiyaç var mı? Yok mu?' görüşmeleri yapılırken, dönemin İngiltere Başbakanı Margaret Thatcher, 'Bundan sonra NATO'ya aslında geçmiştekinden daha fazla ihtiyacımız var. Artık komünizm tehlikesi ortadan kalktı ama şimdi karşımızda bir İslam tehlikesi var. Müslümanlar, İslam ülkeleri var. Eğer yarın bunlar bir araya gelir, kendi değerlerine sahip çıkar, ayağa kalkar ve bu dünyada adalet isterlerse, kendi haklarına saygı gösterilmesini isterlerse bizim benimsediğimiz prensipleri bizim önümüze kor, 'niye bunlara riayet etmiyorsunuz derlerse' ne yapacağız'? dediler ve İslam'ı, İslam ülkelerini düşman olarak tarif ettiler. NATO tatbikatlarında da düşman simgesi değişti. Eskiden komünizmi temsilen kırmızı işaret vardı, şimdi de İslam'ı ve Müslümanları temsilen yeşil renk onun yerini aldı."

Karamollaoğlu, her gün şehit hadiseleriyle karşı karşıya olunduğunu, bir türlü terörün gündemden düşmediğini belirtti.

ABD'nin Türkiye'ye karşı silah kullanan terör örgütlerini desteklediğini belirten Temel Karamollaoğlu, "Bize vermediği silahları, maalesef terör gruplarına veriyor. Bundan dolayı da şehit haberleri dinmiyor." diye konuştu.

Terörün bir bölgede kargaşa ve kaos meydana getirmek, ülkeleri zayıflatmak için bir metot olarak kullanıldığını vurgulayan Karamollaoğlu, "Onun için de dış güçler, maalesef insanlıktan nasibi olmayan ülkeler, başka ülkelerde terör hadisesi oluşturuyor. Sürekli destek veriyorlar. Biz çetele tutarak, sadece öldürdüğümüz insanları sayarak bunun neticesini alamayız. Neden? Gider Güney Amerika'dan, Afrika'dan, Asya'dan, hatta kendi ülkelerinden paralı askerler bulur getirir bizim ülkemizi, İslam ülkelerini karıştırmaya devam ederler. Onun için çetele tutarak bunun üstesinden gelinmez." şeklinde konuştu.

Saadet Partisi Genel Başkanı Karamollaoğlu, İslam aleminde de bir takım hadiseler yaşandığını, Lübnan, Yemen ve Suudi Arabistan'da gelişmeler olduğunu da hatırlattı.

AA

Kaynak:Haber Kaynağı

Etiketler :