Saadet Partisi Genel Başkanı Karamollaoğlu Konya'da

Saadet Partisi Genel Başkanı Karamollaoğlu Konya'da

"Başkanlık sisteminin karşısında olmadığımızı 40 yıldır söylüyoruz ama nasıl bir başkanlık sistemi denildiğinde, otoriter bir sistemi ya da tek adamlığa giden bir başkanlık sistemini hiçbir zaman istemedik"

 

Saadet Partisi Genel Başkanı Temel Karamollaoğlu, "Emperyalist güçler İslamofobi'yi önemli bir mesele olarak aldılar ve radikal İslamcı akımları kendileri ürettiler. El-Kaide'yi de IŞİD'i de onlar üretti" dedi

 

Karamollaoğlu, partisince Bera otelde düzenlenen "Türkiye'nin Meseleleri ve Çözüm Yolları" adlı programda merhum Necmettin Erbakan'ın siyasete atıldığında partililerine çok açık hedefler gösterdiğini söyledi. Parti olarak yaşanabilir bir Türkiye hedefiyle yola çıktıklarını belirten Karamollaoğlu, "Yaşanabilir Türkiye dediğimiz zaman iki konu çok önemli. Bunlardan biri ahlak ve maneviyatımızı barındıran manevi kalkınma, diğeri de sanayi ve teknolojiden oluşan maddi kalkınmadır. Amerika, çok stratejik madenler varsa oraları ellerinde bulundurmak istiyor. Ayrıca stratejik bölgelerde hakimiyet kurmak istiyorlar. Birde bizim kalkınmamızı istemiyorlar. Batı kendi menfaati söz konusu olduğu zaman koyduğu prensiplerin tamamını çiğnemekten çekinmez. Türkiye dostmuş, ne dostu. Başbakan Cumhurbaşkanı bağırıyor, hem dostuz diyorsunuz hem de bizim memleketimizde kan döken teröristleri destekliyorsunuz ” ifadelerini kullandı.

 

KALKINMA HAMLESİ KONYA’DAN BAŞLADI

Konya sanayisinin Anadolu’da ilk çalışmaya başlayan sanayilerden olduğuna değinen Karamollaoğlu, “Erbakan hocamız buraya verdiği önemden dolayı kendisi bir motor profesörü olduğu için ilk motor fabrikasını İstanbul’da kurmasını rağmen büyük yatırım hamlesine kalkınma hamlesine başlarken Konya’da başladı. Hem organize sanayi bölgesi hem de TÜMOSAN’ın temelleri burada atıldı” değerlendirmesinde bulundu. Karamollaoğlu, radikal İslami akımların da Amerika tarafından ortaya çıkarıldığını dile getirerek, "El-Kaide ve IŞİD’i Amerika kurdu. Amerika’da şimdi bir sürü adam var. Bunlar çıkıp televizyonlarda konuşuyor. Bunlar CIA’nın adamları. Bunlar Amerika’nın önemli diplomatları, bunu biz ürettik diyorlar ama kimse dinlemek istemiyor. Ne için Müslümanlar arasında fitne çıkarıp bu bölgeyi yok etmek onların emellerini hizmet etmek için” şeklinde konuştu.

 

TÜRKİYE’DE TERÖR OLAYLARI ARTMAKTA

Karamollaoğlu, ülkede art arda terör hadiselerinin yaşandığını vurgulayarak, "Avrupa'daki terör hadiselerinde azalma olurken Türkiye'de artmaktadır. Biz önlerini kestik dedikçe öbür tarafta büyük patlamalar ve katliamlar gerçekleşiyor. Doğu Anadolu boşalıyor. Oradaki fabrikaları kapattılar. Devletin elinde ekonomik olarak işletebileceği bir şey yok." ifadesini kullandı. Başkanlık sisteminin karşısında olmadıklarını 40 yıldır söylediklerini belirterek, "Ama nasıl bir başkanlık sistemi denildiğinde otoriter bir sistemi ya da tek adamlığa giden bir başkanlık sistemini hiçbir zaman istemedik" dedi.

 

PROBLEMLERİ SİSTEM DEĞİŞTİREREK ÇÖZEMEZSİNİZ

Cumhurbaşkanlığı sistemine ilişkin de değerlendirmelerde bulunan Karamollaoğlu, "Yaşanan problemleri sistem değiştirerek çözemezsiniz. En mühim mesele başkanlık sistemi mi, değil mi? Hep bize soruyorlar. Başkanlık sisteminin karşısında olmadığımızı 40 yıldır söylüyoruz ama nasıl bir başkanlık sistemi denildiğinde, otoriter bir sistemi ya da tek adamlığa giden bir başkanlık sistemini hiçbir zaman istemedik." diye konuştu. 

Saadet Partisi Genel Başkanı Temel Karamollaoğlu, başkanlık sisteminin karşısında olmadıklarını 40 yıldır söylediklerini belirterek, "Ama nasıl bir başkanlık sistemi denildiğinde otoriter bir sistemi ya da tek adamlığa giden bir başkanlık sistemini hiçbir zaman istemedik." dedi.

 

GENİŞLETİLMİŞ DİVAN TOPLANTISINA KATILDI

Karamollaoğlu,Bera Otel'de üzenlenen partisinin Genişletilmiş İl Divan Toplantısı'nda, toplumun Avrupa Birliği hayranlığından nedeniyle dejenere olduğunu belirtti.

Aile müessesinin ayakta kalmasının önem taşıdığını ifade eden Karamollaoğlu, ancak bu müessesenin ayakta tutulabilmesi için bir icraat yapılmadığını savundu.

Cumhurbaşkanlığı sistemine ilişkin de değerlendirmelerde bulunan Karamollaoğlu, "Yaşanan problemleri sistem değiştirerek çözemezsiniz. En mühim mesele başkanlık sistemi mi, değil mi? Hep bize soruyorlar. Başkanlık sisteminin karşısında olmadığımızı 40 yıldır söylüyoruz ama nasıl bir başkanlık sistemi denildiğinde, otoriter bir sistemi ya da tek adamlığa giden bir başkanlık sistemini hiçbir zaman istemedik." diye konuştu.

Karamollaoğlu, ülkede art arda terör hadiselerinin yaşandığını vurgulayarak, "Avrupa'daki terör hadiselerinde azalma olurken Türkiye'de artmaktadır. Biz önlerini kestik dedikçe öbür tarafta büyük patlamalar ve katliamlar gerçekleşiyor. Doğu Anadolu boşalıyor. Oradaki fabrikaları kapattılar. Devletin elinde ekonomik olarak işletebileceği bir şey yok." ifadesini kullandı.

Terörün sanayi ve ekonomiyi de etkilediğine değinen Karamollaoğlu, terör nedeniyle yaşanan göç problemini çözmek için harekete geçilmesi gerektiğini bildirdi.

Ferit Hepokur - Memleket

el-kaide-yi-de-isidide.jpg

Etiketler :