Saadet Partisi Genel Başkanı Kamalak, Viyana'da

Saadet Partisi Genel Başkanı Kamalak, Viyana'da

Kamalak:-"(Türkiye-İsrail arasındaki mutabakat) Biz tasvip etmiyoruz ama hükümetin de başka yapacağı bir şey yok gibi gözüküyor"

VİYANA (AA) - Saadet Partisi Genel Başkanı Mustafa Kamalak, Türkiye ile İsrail arasındaki mutabakata ilişkin, "Biz tasvip etmiyoruz ama hükümetin de başka yapacağı bir şey yok gibi gözüküyor." dedi.

Kamalak, partisinin Avusturya’nın başkenti Viyana’da düzenlediği iftar programında yaptığı konuşmada, Türkiye’nin son derece kritik bir süreçten geçtiğini söyledi. Egemen güçlerin Türkiye’yi "mülteci kampına” ve “sınır karakoluna" dönüştürdüğünü savunan Kamalak, "Mültecileri tutun orda sakın bırakmayın, canımız isterse size yardımcı oluruz diyorlar.” ifadesini kullandı.

1915 olaylarının bahane edilerek Türkiye’nin günah keçisi ilan edilmeye çalışıldığını vurgulayan Kamalak, "Şimdi katillikten çok daha ağır bir suçla itham ediyorlar. Siz ‘soykırımcısınız' diyorlar. Sanki Birinci Dünya Savaşı’nda 80 binin üzerinde insan öldüren Türkiye. Kadınlar dul, çocuklar yetim kaldı. Bunu yapanlar tertemiz. Kendini savunan, düşmanlarla işbirliği yapanlarla mücadele edenler soykırımcı.” diye konuştu.

Bir gazetecinin Türkiye-İsrail arasındaki mutabakata ilişkin sorusa Kamalak, şu yanıtı verdi:

"Bizim açımızdan kabul edilemez bir anlaşmadır. Şartları tam olarak açıklığa kavuşmamıştır. Ama yanlış bir uygulamanın sonucu olarak hükümet kendisini bu anlaşmayı yapmayı mecbur görüyor. Çünkü tıkanmıştır. Yanlış üstüne yanlış yaptı. Suriye politikasıyla yanlışını sonuna kadar sürdürdü. Şu an Rusya, güney komşumuz oldu. PYD’ye, Rusya Moskova’da temsilcilik açtırdı. PYD, Türkiye’yi bölmeye çalışıyor. Rusya’yı durdurabilmek için, dengeleyebilmek için bir üstün güce ihtiyacı var. Bu üstün güç hiç şüphesiz Amerika'dır. Amerika'ya giden yol ise maalesef İsrail’den geçiyor. O yüzden biz tasvip etmiyoruz ama hükümetin de başka yapacağı bir şey yok gibi gözüküyor.”



AA

Kaynak:Haber Kaynağı

Etiketler :