Saadet Partisi Genel Başkanı Kamalak, Çorum'da

Saadet Partisi Genel Başkanı Kamalak, Çorum'da

"Bir takım hanımefendilerin, beyefendilerin, gençlerin yakalarına Saadet rozeti takarak önümüzdeki günlerde sizlere geldiklerini göreceksiniz. Bundan tereddüt etmiyorum. Diyecekler ki 'Biz de Saadetçiyiz ama bu sefer oyları şu ya da bu partiye verelim' di

ÇORUM (AA) - Saadet Partisi Genel Başkanı Mustafa Kamalak, "Bir takım hanımefendilerin, beyefendilerin, gençlerin yakalarına Saadet rozeti takarak önümüzdeki günlerde sizlere geldiklerini göreceksiniz. Bundan tereddüt etmiyorum. Diyecekler ki 'Biz de Saadetçiyiz ama bu sefer oyları şu ya da bu partiye verelim' diyecekler. Saadetçi olan birisi oyunu mutlak suretle Saadet'e verir" dedi.

Kamalak, Devlet Tiyatro Salonu'nda partisince düzenlenen milletvekili aday tanıtım toplantısına katıldı.

Burada yaptığı konuşmada, 1 Kasım tarihinde yapılacak olan seçimler için partilerine destek isteyen Kamalak, ülke yönetimi için feraset, basiret, hidayet ve vizyonun lazım olduğunu, bunların da partilerinde bulunduğunu belirtti.

Partililerinden milletvekili çıkaracak kadar oy toplamalarını isteyen ve ondan sonrasını da kendilerine bırakmalarını söyleyen Kamalak, şunları kaydetti:

"Bir partinin adayı milletvekili çıkaracak kadar oy almış, ama partisi barajı aşamadı. Bu durumda kendisinden daha düşük oy almış ancak partisi barajı aşmış bulunan adaya mazbata verilecek. Bir aday düşünün 40 bin oy almıştır. Ama partisi barajı aşamadı. Buna karşılık diğer bir aday 30 bin oy aldı ama onun partisi barajı aştı. Bu uygulamada 40 bin oy almış aday değil de 30 bin oy almış olan aday seçilmiş olacak. Barajlı sistemde. Bireysel başvuru hakkına sahip olan adayımız diyecek ki, 'Arkadaş burada bir hak ihlali vardır. Eğer oylar eşitse her bir oy eşit değerde ise benim seçilmem lazımdı' diyecek. 40 bin oy alan mı seçilmeli, 30 bin oy alan mı? 40 bin oy alan. Peki, Anayasa Mahkemesi'nin yüksek hakimleri ne diyecek? 'Hayır siz yanılıyorsunuz burada hak ihlali yok mu' diyecek. Bu mümkün mü? Siz burada bize milletvekili çıkaracak kadar oy verin, gerisini bize bırakın. Bir tek oy bile önemli. Bir tek oy bile bireysel başvuru için önemlidir. Siz dört milletvekili çıkaracak kadar oy temin edin, dört adayı meclise taşımak da bizim boynumuzun borcu olsun."

Partilileri uyaran ve ilerleyen günlerde kendi partilerinin rozetini takarak gelenlerin başka partilere oy isteyeceğini ileri süren Kamalak, "Bir takım hanımefendilerin, beyefendilerin, gençlerin yakalarına Saadet rozeti takarak önümüzdeki günlerde sizlere geldiklerini göreceksiniz. Bundan tereddüt etmiyorum. Diyecekler ki 'Biz de Saadetçiyiz ama bu sefer oyları şu ya da bu partiye verelim' diyecekler. Saadetçi olan birisi oyunu mutlak suretle Saadet'e verir. Şuraya buraya değil. Çünkü namaz kılmak isteyen kimse kilise ya da Havra'ya değil camiye gider. Gerçek bir milli görüşçü oyunu Saadet'e verir" ifadelerini kullandı.

Başkalarının, "Saadet Partisi küçük parti, barajı aşamaz" dediklerini vurgulayan Kamalak, partilerinin Türkiye'nin değil dünyanın en büyük partisi olduğunu dile getirdi.

- Emekliye yılda 2 ikramiye vaadi 

CHP Genel Başkanı Kemal Kılıçdaroğlu'nun seçim beyannamesinde yer alan emekliye yılda 2 ikramiye vaadinin kendi vaatleri olduğunu ileri süren Kamalak, konuşmasını şöyle tamamladı:

"Kemal Kılıçdaroğlu seçim beyannamesini açıklıyor. 'Diğer partiler bizden kopya çekti' diyor. O bizden çekti tabi. Diğer partiler kendisinden kopya çekmiş olabilir ama o taleplerin asıl sahibi biziz. Kılıçdaroğlu, 'Emeklilere yılda 2 ikramiye' diyor. Ne zaman diyor? 2015 yılında. Fazilet Partisi döneminde milli görüşün meclise sunmuş olduğu kanun teklifi var. 26 Şubat 1999'da. Ne var orada? 657 sayılı Kanun'a tabi devlet memurları ile memur, işçi ve Bağkur emeklilerine yılda iki defa bayram ikramiyesi adı ile birer maaş ödemesi yapılmasına dair kanun teklifimiz gerekçesi ile Meclis Başkanlığına sunulmuştur.''

Kamalak, milletvekili aday tanıtım toplantısının ardından kentten ayrıldı. 

AA

Kaynak:Haber Kaynağı