Saadet Partisi Genel Başkanı Kamalak:

Saadet Partisi Genel Başkanı Kamalak:

"Terörden şikayet etmek istemiyorsak dış politikamızı, Londra'ya, Washington'a, Amerika'ya göre ayarlamaktan vazgeçmeliyiz. İç politikadan dış politikaya, terörle mücadeleden sınır güvenliğine kadar her alanda yeni bir vizyon oluşturmalıyız"

ANKARA (AA) - Saadet Partisi Genel Başkanı Mustafa Kamalak, iç politikadan dış politikaya, terörle mücadeleden sınır güvenliğine kadar her alanda yeni bir vizyon oluşturulması gerektiğini ifade ederek, "Terörden şikayet etmek istemiyorsak, dış politikamızı, Londra'ya, Washington'a, Amerika'ya göre ayarlamaktan vazgeçmeliyiz." dedi.

Kamalak, parti genel merkezinde düzenlediği basın toplantısında, Türkiye'nin çok zor ve kanlı günlerden geçtiğini, her gün şehit haberleri geldiğini söyledi.

Şehit haberlerinin gün geçtikçe kanıksatılmaya çalışıldığını öne süren Kamalak, ülke gündemini Moodys'in Türkiye'ye verdiği kredi notunun doldurduğunu dile getirdi.

Kamalak, Türkiye'nin teröre alıştırılma politikasıyla mücadele ettiklerini belirterek, ülkede, iktidar ve bazı medya kuruluşları eliyle yürütülen bir algı yönetimi olduğunu iddia etti.

Türkiye'nin ekonomik, siyasi ve güvenlik açısından bir kuşatma içerisinde olduğunu ileri süren Kamalak, ülkenin kanun hükmünde kararnamelerle yönetildiğini söyledi.

Kamalak, teröre karşı mücadelede devletin yanında olduklarını dile getirerek, "Terörden şikayet etmek istemiyorsak dış politikamızı, Londra'ya, Washington'a, Amerika'ya göre ayarlamaktan vazgeçmeliyiz. İç politikadan dış politikaya, terörle mücadeleden sınır güvenliğine kadar her alanda yeni bir vizyon oluşturmalıyız." diye konuştu.

Bir gazetecinin "yabancı misyon şeflerinin Artvin ve güneydoğudaki bazı illerde yaptığı ziyaretlere" ilişkin sorusu üzerine Kamalak, Ortadoğu'yu "Müslümanların yoğunlukta yaşadığı bir apartmana" benzeterek, "Ortadoğu, Türkiye bizim apartmanımız. Gayrimüslimlerin bizim apartmanımızda ne işi var. Daha 6 sene öncesine kadar sınırlar kalkmıştı Suriye ile aramızda. Yabancıların ne işleri var bizim insanlarımızla, ülkelerimizle." ifadelerini kullandı.

Kamalak, Suriye, Irak ve İran'ın birlik içerisinde olması gerektiğini ifade ederek, bu birliğin gayrimüslimler eliyle olamayacağını sözlerine ekledi.

AA

Kaynak:Haber Kaynağı

Etiketler :