Saadet Partisi Genel Başkanı Kamalak:

Saadet Partisi Genel Başkanı Kamalak:

"Mülteciler ülkemize girmesin diye sınırlarına tel örgü çekenlerin insanlığa söyleyebilecekleri hiçbir şey yoktur"- "Kimse kusura bakmasın Türkiye kişisel ihtirasların, şahsi hesapların tatmin edileceği bir ülke değildir. Hele hele, başına şirket yönetici

ANKARA (AA) - Saadet Partisi Genel Başkanı Mustafa Kamalak, Dünya İnsani Zirvesi'ne ilişkin, "Mülteciler ülkemize girmesin diye sınırlarına tel örgü çekenlerin insanlığa söyleyebilecekleri hiçbir şey yoktur." dedi.

Kamalak, parti genel merkezinde düzenlediği basın toplantısına, Binali Yıldırım'ın başkanlığında kurulan yeni Hükümete başarı dileyerek başladı.

Yeni Hükümet Programı'nın yeni bir heyecan yaratması gerekirken toplumun hiçbir kesiminde bu heyecanın olmadığını öne süren Kamalak, "Bu Hükümetin tek bir vizyonu var, o da kayıtsız şartsız Sayın Erdoğan’ın emrinde olmak." ifadelerini kullandı.

Bunun doğru bir yaklaşım olmadığını anlatan Kamalak, şöyle devam etti:

"Ülkeler şahısların gücüyle değil kurumlarının gücü ve kuralların işleyişiyle kaimdir. Türkiye hem içeride hem de dışarıda tarihinin en zorlu, en kritik dönemlerinden birini yaşamaktadır. Ülke olarak bütün küresel terör örgütlerinin hedefindeyiz. Neredeyse 9 aydır şehit haberinin gelmediği bir tek gün yoktur. Ekonomi perişan. Esnaf hacizli. Vatandaş, 7'den 77'ye borçlu haldedir. İslam dünyası, tarihin hiçbir döneminde olmadığı kadar bölünmüş, parçalanmış ve birbirine düşmüş durumdadır."

Türkiye'nin ateş çemberi içinde olduğunu ancak ülke olarak tartışılan konuların başında başkanlık sisteminin bulunduğunu dile getiren Kamalak, "Kimse kusura bakmasın Türkiye kişisel ihtirasların, şahsi hesapların tatmin edileceği bir ülke değildir. Hele hele, başına şirket yöneticisi atar gibi isim atanarak yönetilecek bir ülke hiç değildir." diye konuştu.

- "Gölge etmesinler başka ihsan istemiyoruz"

İstanbul'da gerçekleştirilen Dünya İnsani Zirvesi'ne de değinen Kamalak, bugün dünyada 1 milyarı aşkın insanın her gece yatağa aç girdiğini, her bir saatte 300 çocuğun açlıktan öldüğünü söyledi.

Kamalak, terör mağduru 1,5 milyar insandan 60 milyonunun mülteci durumunda olduğunun altını çizerek, şunları kaydetti:

"Mülteci konumundaki bu insanlar tanımadığı, bilmediği ülkelerde hayata tutunmaya çalışıyor. Bunun sorumlusu da bizzat Birleşmiş Milletlerin kendisidir. Yani Dünya İnsani Zirvesi'ne öncülük edenler, küresel emperyalistlerdir. İnsanlığı bu hale getiren emperyalistlerin insanlığa verebilecekleri hiçbir şey yoktur. Mülteciler ülkemize girmesin diye sınırlarına tel örgü çekenlerin insanlığa söyleyebilecekleri hiçbir şey yoktur. Gölge etmesinler başka ihsan istemiyoruz."

AA

Kaynak:Haber Kaynağı

Etiketler :