Saadet Partisi Genel Başkanı Kamalak:

Saadet Partisi Genel Başkanı Kamalak:

"Bu aziz millet, sahip olduğu basiret, feraset ve dirayet ile bu kaos oyununu bozacak, Türkiye'nin bir korku imparatorluğuna dönüşmesine izin vermeyecektir"- "Barışın her şeyden önce TBMM'de sağlanması lazım. Yüce Meclis'in, iktidarıyla, muhalefetiyle bir

ANKARA (AA) - Saadet Partisi Genel Başkanı Mustafa Kamalak, "Bu aziz millet, sahip olduğu basiret, feraset ve dirayet ile bu kaos oyununu bozacak, Türkiye'nin bir korku imparatorluğuna dönüşmesine izin vermeyecektir." dedi.

Kamalak, parti genel merkezinde düzenlediği basın toplantısında, terör olayları nedeniyle yurdun her köşesinde büyük acıların yaşandığını söyledi.

Kilis'ten Bursa'ya, Silopi'den Soma'ya, Diyarbakır'dan İstanbul'a kadar terörün her tarafı hedef haline getirdiğini belirten Kamalak, "15 günde Şam'a gireceklerdi, Şam Camisi'nde sabah namazı kılacaklardı. Şimdi bırakın Şam'ı, insanlar Kilis camilerinde, hatta Bursa Ulu Cami'de bile namaz kılarken tedirgin hale geldi." diye konuştu.

Kamalak, Irak'ta, Libya'da, Suriye'de oynanan oyunlara karşı yıllardır uyarılarda bulunduklarının altını çizerek, "Gerçekten bugün, ülke olarak tehlikeli bir oyunun, sinsi bir planın ve kanlı bir pusunun kurbanı oluyoruz. Bu aziz millet, sahip olduğu basiret, feraset ve dirayetle bu kaos oyununu bozacak, Türkiye'nin bir korku imparatorluğuna dönüşmesine izin vermeyecektir." değerlendirmesinde bulundu.

TBMM'de yaşanan gerginliklere de değinen Kamalak, birilerinin kendi kaprisleri, egoları için Meclis'i bir arenaya, bir sirk alanına çevirmelerinden endişe duyduklarını söyledi.

Küresel güçlerin hedefinde Türkiye'nin bulunduğunu, buna karşılık tek çarenin ülkede, bölgede ve dünyada barışın sağlanması olduğunu vurgulayan Kamalak, "Rusya, Mısır ve Suriye ile bozulan ilişkiler öncelikle kısa zamanda onarılmalıdır. Fakat barışın her şeyden önce TBMM'de sağlanması lazım. Yüce Meclis'in, iktidarıyla, muhalefetiyle bir araya gelmesi, hepimizin yüzünü kızartan o çirkin kavgalara son vermesi lazım. Böyle bir barış, şehit kanlarını durdurmak için, Türkiye'nin bekası için şarttır." ifadelerini kullandı.

AA

Kaynak:Haber Kaynağı

Etiketler :