- Saadet Partisi Genel Başkanı Kamalak:

- Saadet Partisi Genel Başkanı Kamalak:

"AK Parti iktidarının geçmişi hatalarla, yanlışlarla doludur ancak Suriye'ye girmek hatadan öte bir felaket olur"

ANKARA (AA) - Saadet Partisi Genel Başkanı Mustafa Kamalak, AK Parti iktidarının geçmişinin hatalarla, yanlışlarla dolu olduğunu öne sürerek, Suriye'ye girmenin hatadan öte bir felaket olacağını söyledi.

Kamalak, parti genel merkezinde düzenlediği basın toplantısında, Suriye politikasını eleştirdi. "Sayın Cumhurbaşkanımız, son bir kaç gündür Suriye'ye yönelik askeri bir müdahaleye ilişkin imalı konuşmaları endişemizi artırmaktadır" diyen Kamalak, şu görüşleri savundu:

"AK Parti iktidarının geçmişi hatalarla, yanlışlarla doludur ancak Suriye'ye girmek hatadan öte bir felaket olur. Gelinen nokta, zaten bu iktidarın dış politikadaki yetersiz, basiretsiz ve ferasetsizliğini açık ve kesin olarak ortaya koymuş durumdadır. Maalesef bölgesel aktör olma sevdasıyla çıktığı bu yolda bugün sadece figüran olabilmiştir.

70 gündür Sur'a giremeyenlerin Suriye'ye girmeleri bir akıl tutulması olur. Bir yanlış, daha büyük bir yanlışla düzeltilemez. Bin yıllık geçmişi destansı zaferlerle, şan ve şerefle dolu olan ülkemiz, küresel emperyalizmin tetikçisi olamaz."

Saddam'ın Kuveyt'i işgal etmesini teşvik edenlerle sonrasında idam edenlerin aynı küresel güçler olduğu uyarısında bulunan Kamalak, bölgede yaşanacak yeni bir savaşın, Türkiye'ye ya da İslam alemine değil; "Büyük İsrail Projesi"ne ve "Büyük Ortadoğu Projesi"ne hizmet edeceğini söyledi.

Muhalefet partilerini de eleştiren Kamalak, "HDP'nin tek gündemi İmralı ve Kandil, MHP zaten günlerdir kendi derdinin peşinde, en vahimi ise ana muhalefet partisinin durumu. Türkiye'de yer yerinden oynuyor, ülke savaşın eşiğine gelmiş, ana muhalefet partisi günlerdir poster kavgası yapıyor, Atatürk posterini kim indirmiş kim kaldırmış onu bulmaya çalışıyorlar. Emin olun Atatürk hayatta olsaydı 'Ben indirdim' derdi" görüşünü dile getirdi.

- Saadet Partisi Genel Başkanı Kamalak:

AA

Kaynak:Haber Kaynağı

Etiketler :