Saadet Partisi Genel Başkanı Kamalak:

Saadet Partisi Genel Başkanı Kamalak:

- "Tek çare Müslümanların bir araya gelip, el birliğiyle, güç birliğiyle yeni bir dünya kurma mücadelesini vermelerine bağlıdır"

ANKARA (AA) - Saadet Partisi Genel Başkanı Mustafa Kamalak, "Tek çare Müslümanların bir araya gelip, el birliğiyle, güç birliğiyle yeni bir dünya kurma mücadelesini vermelerine bağlıdır" dedi.

Kamalak, Ekonomik ve Sosyal Araştırmalar Merkezi (ESAM) ile Pakistan'ın Ankara Büyükelçiliğince düzenlenen "Keşmir Dayanışma Günü" programında yaptığı konuşmada, Müslümanların birlikteliğine dikkati çekti.

Keşmir için 1947 ve 1948'de iki ülkenin savaştığını hatırlatan Kamalak, 1960 yılında da Çin'in Keşmir için savaşa girdiğini söyledi.

Kamalak, Keşmir'in bugün üçe bölünmüş bir İslam diyarı olduğuna dikkati çekerek şöyle devam etti:

"Dünya Yardım Teşkilatının bir anketi yayınlandı. Dünyada sadece 62 kişinin dünya gelirinden aldığı pay, 3 milyar 600 milyon insanın dünya gelirinden aldığı paydan daha büyük. Kim bu 62 kişi? Kim olacak dünyaya yön veren Siyonistler. Dünya nüfusunun yüzde birinin dünya gelirinden almış olduğu pay, dünya nüfusunun yüzde 99'unun dünya gelirinden aldığı paydan daha fazla. Böyle bir dünyada, böyle bir sistemde insanların sömürülmesi, hayatına kıyılması, namusuyla, iffetiyle oynanması bizi üzer, yüreğimizi parçalar ancak şaşırtmaz. Elbette, Akdeniz'de, Ege'de can veren Aylan bebekler rüyalarımıza giriyor ama şaşırtmıyor bizi. Tek çare Müslümanların bir araya gelip el birliğiyle, güç birliğiyle yeni bir dünya kurma mücadelesini vermelerine bağlıdır."

Müslümanların bir araya gelmesinden, güç birliğine gidilmesinden başka kurtuluş çaresi olmadığını vurgulayan Kamalak, şunları kaydetti:

"Kıbrıs, 1880'lerden bu yana problem. Kudüs, bin 194 sene Müslümanların yönetiminde kalmış. Şu an Müslümanlara dar ediliyor. Filistin, adını orada yaşayan halkın isminden alıyor. Halkın ismi, toprağa yere ad olmuş ama Filistinlilere dar ediliyor orası. Arakan'daki insanların evlenme, vatandaşlık hakları yok. Keşmir gözümüzün önünde. Kimse gücenmesin ama galiba biz bunları hak ediyoruz."

ABD'nin 50 eyaletten oluştuğunu ve süper bir güç olduğunu söyleyen Kamalak, "Avrupa Birliği 28 devletten bir araya gelmiş. Birçok inanç farklılığı var buralarda. Ama İslam diyarına baktığımızda, Rableri bir, peygamberleri, kitapları, kıbleleri bir. Ama yolları ayrı. Bu durumlar bizi elbette üzüyor, yüreğimizi parçalıyor" ifadelerini kullandı.


AA

Kaynak:Haber Kaynağı

Etiketler :