Saadet Partisi Genel Başkanı Kamalak:

Saadet Partisi Genel Başkanı Kamalak:

"(Ankara'daki terör saldırısı) Doğrusu bu olay bizi şaşırtmadı. Çünkü yaklaşık 5 yıldır Sayın Cumhurbaşkanımıza, Başbakanlığı döneminde açılım süreciyle ilgili, 'Demokratik açılım dediniz, Kürt açılımı dediniz, barış süreci dediniz, söylemeye dilimiz varm

KONYA (AA) - Saadet Partisi Genel Başkanı Mustafa Kamalak, Ankara'daki terör saldırısına ilişkin, "Doğrusu bu olay bizi şaşırtmadı. Çünkü yaklaşık 5 yıldır Sayın Cumhurbaşkanımıza, Başbakanlığı döneminde açılım süreciyle ilgili, 'Demokratik açılım dediniz, Kürt açılımı dediniz, barış süreci dediniz, söylemeye dilimiz varmıyor ama bu süreç Türkiye'yi ya bölünmeye götürecek ya da çok daha büyük çatışmalarla karşı karşıya getirecektir' demiştik" dedi.

Kamalak, Konya'nın Kulu ve Cihanbeyli ilçelerini ziyaret ederek, esnafla sohbet etti.

Cihanbeyli'de gazetecilerin sorularını yanıtlayan Mustafa Kamalak, Ankara'daki terör saldırısında hayatını kaybedenlerin ailelerine başsağlığı ve sabır dileklerini iletti.

Saldırının herkesi can evinden vurduğunu belirten Kamalak, "Yüreğimize kor düştü. Doğrusu bu olay bizi şaşırtmadı. Çünkü yaklaşık 5 yıldır Sayın Cumhurbaşkanımıza, Başbakanlığı döneminde açılım süreciyle ilgili olarak, 'Demokratik açılım dediniz, Kürt açılımı dediniz, barış süreci dediniz, söylemeye dilimiz varmıyor ama bu süreç Türkiye'yi ya bölünmeye götürecek ya da çok daha büyük çatışmalarla karşı karşıya getirecektir' demiştik. Olaylar bizi çok üzüyor ama şaşırmıyoruz" diye konuştu.

"Nerede ne gibi bir olay patlak verecek" diye tetikte beklediklerini ifade eden Kamalak, şunları söyledi:

"Tetikte bekliyoruz, çünkü bir takım emareler, işaretler vardı. Türkiye, tarihinde ilk defa terörist ithal etti. Habur'da Türk mahkemeleri dışarıdan zafer işareti yaparak gelen PKK'nın yetişmiş komutanlarını karşıladı. Şimdi onlar kamplarda kendi davaları için terörist eğitiyor. Dağdakiler şehirlere indirildi, KCK yapılanması nedeniyle içeri atılanlar serbest bırakıldı ve Anadolu'ya yayıldı. İstanbul'un merkezinde karakol basmaya başladılar. Allah ülkemizde yaşanan terör olaylarının tekrarından aziz milletimizi korusun."

- "Bunun sorumlusu sizsiniz"

Kamalak, Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan ve Başbakan Ahmet Davutoğlu'nun bazı açıklamalarını eleştirerek, "Mesela Sayın Başbakanımızın muhalefet liderlerini eleştirirken, 'Siz Sivas'ın doğusuna bile gidemiyorsunuz' açıklaması bunlardan biri. Eğer bir ülkenin siyasi liderleri, milletvekilleri ülkenin bir bölgesine gidemiyorsa bunun sorumlusu sizsiniz. Çünkü bu ülkenin asayişinden sorumlu olan sizlersiniz. 'Elinde bomba olan teröristleri biliyoruz ama patlatmadan yakalayamıyoruz' açıklaması da insanı dehşete düşürüyor. Olur mu öyle şey? Karşıdaki düşman seni öldürdükten sonra mı harekete geçeceksin? Sayın Cumhurbaşkanımız da Sayın Başbakanımız da danışmanlarını gözden geçirmelidir" diye konuştu.

AA

Kaynak:Haber Kaynağı