Saadet Partisi Genel Başkan Yardımcısı Tongüç:

Saadet Partisi Genel Başkan Yardımcısı Tongüç:

"Memleketin menfaatini, parti menfaatinin üzerine çıkararak, memleket için daha büyük sıkıntılara yol açacak bir takım yanlış politikalardan sıyrılıp ülkeyi huzura kavuşturmak mecburiyetindeyiz"

BURDUR (AA) - Saadet Partisi Genel Başkan Yardımcısı İlyas Tongüç, "Memleketin menfaatini, parti menfaatinin üzerine çıkararak, memleket için daha büyük sıkıntılara yol açacak bir takım yanlış politikalardan sıyrılıp ülkeyi huzura kavuşturmak mecburiyetindeyiz" dedi.

Tongüç, düğün salonunda düzenlenen partisinin İl Divan Toplantısı'nda, 7 Haziran'da ittifakla girdikleri seçimlerde, davalarını en ücra köşelere kadar ulaştırılması hususunu büyük oranda yerine getirmeye çalıştıklarını söyledi. 

Türkiye'nin içinde bulunduğu mevcut durum ve meydana gelen gelişmelerle ilgili tarihi bir dönemin yaşandığını herkesin bilmesi gerektiğini belirten Tongüç, "Saadet Partisi olarak 40 yıldır yürüyen Milli Görüş hareketinin bugün tek ve son temsilcisi olarak en ufak bir gevşekliğe izin vermeden aynı heyecan ve gayretle çalışmalarımızı sürdüreceğiz. Çünkü biz bu milletin aslıyız, özüyüz ve kendisiyiz" diye konuştu. 

Son günlerde özellikle doğu ve güneydoğuda yaşanan olayların, Türkiye'yi istikrarsızlığa doğru yönlendirdiğini vurgulayan Tongüç, şunları kaydetti:

"Milleti yönetme konusunda üzerinde yetki bulunanlar gerekli sorumluğu yerine getirerek koalisyon mu kuracaklar, olmuyorsa seçime mi gidilecek, neyse onu bir an evvel yapmalılar. Memleketin menfaatini, parti menfaatinin üzerine çıkararak bu memleket için daha büyük sıkıntılara yol açacak bir takım yanlış politikalardan sıyrılıp ülkeyi huzura kavuşturmak mecburiyetindeyiz."

Tongüç, bu konuda işin dönüp dolaşıp oy verenlerin omuzlarına bindiğini anlattı.

"Oy vermek mesuliyettir" ifadesini bu yüzden kullandıklarına işaret eden Tongüç, "Burdurlu kardeşlerim, Amerikan üssünü açın diye izni siz mi verdiniz? Yok. Kim verdi? Vekaleti alan hükümet verdi. Hükümet o vekaleti nereden alıyor, Meclis'ten alıyor. Meclis'teki milletvekilleri nereden oluşuyor, milletin verdiği oylardan oluşuyor" değerlendirmesinde bulundu.

AA

Kaynak:Haber Kaynağı