Saadet Partisi Genel Başkan Yardımcısı İriş:

Saadet Partisi Genel Başkan Yardımcısı İriş:

"Saadet Partisiz Meclis, bu ülkenin sorununa çözüm olamaz"

BİTLİS (AA) - Saadet Partisi Genel Başkan Yardımcısı Mustafa İriş, 7 Haziran seçimlerinin ardından hükümetin kurulamadığını hatırlatarak, "Saadet Partisiz Meclis, bu ülkenin sorununa çözüm olamaz" dedi.

İriş, Saadet Partisi İl Başkanlığında düzenlediği basın toplantısında, Türkiye'nin tarihin en kritik dönemlerinden birini yaşadığını ileri sürdü. AK Parti'yi eleştiren İriş, şöyle konuştu:

"Millet, 7 Haziran'da 'canım çok yanmaya başladı, biraz kendine çeki düzen ver' manasıyla AK Parti'nin oylarını azalttı. 'Sen misin benim oylarımı azaltan ve tek beni başıma iktidara getirmeyen' anlayışıyla, ülkemizin son 3 ayda geldiği noktada işsizlik tavan yaptı, borçlar zıpladı, döviz fırladı, terör azgınlaştı. Nereden bakarsanız ülkemiz dumanlı ve bulutlu hale geldi. Bardağın dolu ve boş tarafında bakarsak, havaalanları, yollar ve hastaneler bardağın dolu tarafı. İşsizlik, borçlar toplumsal barışın sağlanmaması, komşularımızla olan münasebetlerdeki sıkıntılarımız, ülkemizin hızla yalnızlığa itilmesi ve kardeşlik duyguların ve bağlarının hızla zayıflaması ise boş tarafı."

Saadet Partisiz Meclisin, ülkenin sorununa çözüm olamayacağını iddia eden İriş, "7 Haziran'da seçimin ardından 4 partinin meclise girdi. Ancak 3 ay milleti oyaladılar ve bir tiyatro izledik. Bu sürede bir hükümet kurup ülkenin meselelerine sahip çıkamadılar" diye konuştu.

Parti olarak 550 milletvekili adayıyla 81 ilde seçime girdiklerini kaydeden İriş, bütün teşkilatlarının canla başla büyük bir gayretle halkla buluşmanın, davalarını anlatmanın ve Milli Görüş'ü yeniden güdeme getirmenin çabasını gösterdiğini ifade etti.

AA

Kaynak:Haber Kaynağı