Saadet Partisi Genel Başkan Yardımcısı Canbay:

Saadet Partisi Genel Başkan Yardımcısı Canbay:

"Şartlar ne olursa olsun çatışma, kardeş kavgası ve terör hak arama yolu olarak asla denenmemelidir"

DİYARBAKIR (AA) - Saadet Partisi Genel Başkan Yardımcısı Yaşar Canbay, "Şartlar ne olursa olsun çatışma, kardeş kavgası ve terör hak arama yolu olarak asla denenmemelidir. 'Hakkımızı arıyoruz, haklarımızı savunacağız' diyerek bir çatışmaya, kardeş kavgasına ve teröre müracaat etme hakkı bulunamaz" dedi.

Canbay, partisinin düzenlenen aday tanıtım toplantısında, Diyarbakır'ın manevi değerleri yüksek bir şehir olduğunu vurguladı.

Son dönemde bölgede yaşanan olaylar nedeniyle bazı ilçelerde sokağa çıkma yasağı uygulandığını ifade eden Canbay, "Bölgede sıkıntılı bir ortam yaşanıyor. Yine analar ağlıyor. Elem ve acı dolu günlerden geçiliyor" diye konuştu.

- "Her zaman devlet millet kaynaşmasını esas aldık"

Terör olaylarının bir an önce son bulması gerektiğini ifade eden Canbay, şöyle konuştu:

"Milli Görüş'ün tek temsilcisiyiz. Parti olarak ülkeye çok şey kattık. Her zaman devlet-millet kaynaşmasını esas aldık. Gardiyan devlet anlayışını değiştirerek yerine halkına hizmet etmeyi görev bilen garson devlet anlayışını ve devletin şefkat elini bu toplumda ortaya koyduk. Yine sanayi hamlesiyle başta bu bölgeler olmak üzere 255 proje ortaya konuldu. Bunlardan 55'i gerçekleştirildi. 'Sanayi ve kalkınma' denilince akla Milli Görüş ve onun lideri Necmettin Erbakan gelir. Ağır sanayi hamlemiz eğer engellenmeseydi bugün bu ülke kendi yerli otomobilini, uçağını yapar, bilişim teknolojisinde dünya çapında büyük markalara sahip olabilirdi."

Temel insan haklarının hiçbir şarta bağlanmadan ve pazarlık konusu yapılmadan herkese verilmesini savunduklarını anlatan Canbay, akan kanı durdurmak, ülkede huzur ve barışı ortaya koymak için iyi niyetle yapılan bütün adımları desteklediklerini belirtti.

Canbay, "Siyasetin silahların gölgesinde yapılamayacağını, kutuplaşmadan, kamplaşmadan ve çatışmadan uzak bir ortamla bu sorunların konuşulacağını ve ülkeye ancak böylece hizmet edilebileceğini parti olarak ortaya koyduk" ifadelerini kullandı.

- "Terör hak arama yolu olarak asla denenmemeli"

Geçmişte Doğu ve Güneydoğu Anadolu bölgelerinde insanlar üzerinde yanlış politikalar uygulandığına ve toplum üzerinde baskı oluşturulduğuna işaret eden Canbay, bu uygulamalar nedeniyle bölgenin kaynaklarından da yeterince yararlanılamadığını ve yatırım yapılamadığını aktardı.

Canbay, terör olaylarına tepkisini dile getirerek, "Şartlar ne olursa olsun çatışma, kardeş kavgası ve terör hak arama yolu  olarak asla denenmemelidir. 'Hakkımızı arıyoruz, haklarımızı savunacağız' diyerek bir çatışmaya, kardeş kavgasına ve teröre müracaat etme hakkı bulunamaz" şeklinde konuştu.

Küresel güçlerin İslam coğrafyasında farklı bir plan uyguladığını savunan Canbay, sözlerini şöyle sürdürdü:

"Kardeşi kardeşe düşürmek, daha çok silah satmak ve İslam coğrafyasında operasyonlar ve işgaller yapmak üzere her türlü adımı atıyorlar. Bugün Suriye'de yine küresel güçlerin adeta bilek güreşini yaşıyoruz. Suriye'de, Irak'ta yaşanan hadiselerden ders almamız ve onlar gibi olmadan bu ülkede yeniden kardeşliği tesis etmemiz lazım. Kalıcı huzur ve barışın sağlanması ancak adil bir düzenle gerçekleşecektir."

Toplantıda daha sonra Saadet Partisi Diyarbakır milletvekili adayları tanıtıldı.

 

AA

Kaynak:Haber Kaynağı