Saadet Konya’da divan toplantısı

Saadet Konya’da divan toplantısı

Saadet Konya’da divan toplantısı ...

Saadet Partisi Karatay İlçe Başkanlığı Ekim ayı İlçe Divan Toplantısı, parti il binasında yoğun katılımla gerçekleştirildi. İlçe Divan Toplantısına konuşmacı olarak davet edilen Saadet Partisi Dış İlişkilerden Sorumlu Genel Başkan Yardımcısı Mustafa Kaya'nın yanı sıra; Saadet Partisi Karatay İlçe Başkanı Ali Genç ve çok sayıda partili katıldı. Parti Genel Başkan Yardımcısı Kaya, ülke gündemine dair değerlendirmelerde bulunarak, ağırlıklı olarak Barış Pınarı Harekatıyla ilgili konuştu.

“BİRİLERİNİN HOŞUNA GİTSİN DİYE KONUŞMADIK”

Parti olarak verdikleri kararların her zaman arkasında durduklarını, söylemlerinin bir manifesto niteliği taşıdığını ve 50 yılı aşkın bir süredir hep iyinin, güzelin, doğrunun ve haklının yanında yer alan bir söylem çizgisinden ayrılmadıklarını belirten Kaya, “Önemli ve sıkıntılı süreçlerin hepsinde 'şu veya bu bize ne der?' demedik. Etrafımızda bizi alkışlayanlar olmadı. Aksine bize her türlü hakareti edenler oldu. Biz, onların gönüllerini okşayacak sözler mi söyleyelim? Bunu çok şükür yapmadık. Doğru neyse, olması gereken neyse, durduğumuz yerin bize gösterdiği şey neyse onları ortaya koyduk. Doğrularımızı her daim milletimize,insanlarımıza ve insanlığa ulaştırmaya çalıştık” dedi.

ATEŞKESİN RİSKLİ TARAFLARI DA VAR!

Sınır güvenliğini sağlamak, güvenliği sağlanan bölgelere Türkiye'de yaşayan mültecileri göndermek ve terörü kökünden kurutmak için başlatılan Barış Pınarı Harekatı ile ilgili de konuşan Kaya, şunları kaydetti: “Barış Pınarı Harekatı başladığı andan itibaren, Saadet Partisi teşkilatları olarak biz, Silahlı Kuvvetlerimizin operasyonu en başarılı ve hedeflediği şekilde tamamlaması yönünde üzerimize düşen neyse onu yapmaya gayret ettik. Dua ettik. Yapılan ateşkes anlaşması ile bardağın dolu tarafını görmek gerekiyorsa; şuan her ne kadar Barış Pınarı Harekatında 30 kilometre içeriye, 450 kilometre hat ön görüldüyse de, şuan da harekat 120 kilometre ile sınırlı kalmış olmasına rağmen önemli bir gelişme yaşanmıştır. Ancak bardağın dolu tarafını söylerken diğer riskleri de ifade etmekte fayda görüyoruz.”

(BOP) İÇİN HER TÜRLÜ OYUN OYNANDI

“Aklımıza takılan bazı soruların kamuoyuyla paylaşılması gerektiğini düşünüyoruz” diyen Kaya, daha sonra konuşmasını şöyle sürdürdü: “ABD ile yaşanan bu kadar sorundan sonra bundan sonraki süreç nasıl yönetilecek? ABD’nin bu zamana kadar hangi sözü verdiyse arkasında durmadığını gördük. ABD’nin bu bölgede Büyük Orta Doğu projesini yürütmek için başından beri her türlü oyunun içine girdiğine şahit olduk. Büyük Orta Doğu projesi denilen projenin bölgede etnik ve mezhepsel farklılıklar üzerinden insanları birbirine düşman ederek, insanları savaştırmak gibi bir niyetle hareket ettiğini hep ifade ettik. Şimdi Suriye’nin toprak bütünlüğünü nasıl sağlayacağız ? ABD’nin YPG ile olan ilişkisi sona mı erdi? Yoksa devam mı edecek? Veya Rusya, İran ve Suriye’nin Astana süreci ile yürüttüğü bu birlikteliğin akıbeti ne olacak ? Türkiye 120 kilometrelik sınırda kendi güvenliğini koruyorken, diğer alanlardaki güvenlik endişemiz bertaraf edilecek mi?”

SAADET PARTİSİ'NİN HAKLILIĞI YİNE ORTAYA ÇIKTI

AK Parti iktidarının Suriye politikasıyla ilgili hatırlatmalarda da bulunan Kaya; “2011 yılında hatırlarsanız 'Yapmayın, etmeyin, tutmayın, Suriye’yi şayet Irak’a benzetirseniz bundan en büyük zararı Türkiye görür. Türkiye bu tehlikeyi bertaraf etmekte zorlanır' dedik. Irak’ta başımıza gelenleri biliyorsunuz. Irak’ın kuzeyinde 36. Paralel diye bir paralel oluşturuldu ve çekiç güç getirildi, oraya yerleştirildi. Çekiç güçle beraber bugün Suriye’nin Kuzeyinde aynı oyun oynanacak. Irak o meşhur hikayede olduğu gibi sarı öküzdü; sarı öküzü verdiniz kurt alacağız sandınız ama Suriye’yi istiyorlar, yarın İran’ı isteyecekler. Sonra sizi isteyecekler. Yapmayın! Suriye’yi kendisinden menkul 20 milyonluk bir ülke olarak görürseniz yanlış yaparsınız. 'Suriye’nin arkasındaki Rusya’yı görmezseniz, Suriye’nin arkasındaki İran’ı görmezseniz, Suriye’nin arkasındaki Çin’i görmezseniz, Suriye’nin arkasındaki bölgesel dengeleri görmezseniz bu sorunu çözemezseniz' dedik. Bu gün gelinen noktada Saadet Partisi'nin dediklerinin ne kadar doğru olduğu tek tek tescil edildi” şeklinde konuştu.