S. Aymaz’da Sor-Öğren projesi

S. Aymaz’da Sor-Öğren projesi

Merve Selçuklu Abdullah Aymaz Ortaokulunda Sor-Öğren projesi hayata geçirildi

 Geçen yıl 8. sınıflara uygulanan 2014 TEOG’da mükemmel başarı kazanan Merve Selçuklu A. Aymaz, 2015 TEOG çalışmalarına tüm hızıyla devam ediyor. Konu tarama testleri ve kazanım değerlendirme sınavlarıyla öğrencilerin yetersiz kaldığı konular, grup çalışmalarında branş öğretmenler tarafından birebir anlatılmaktadır. Öğrenciler, kazanım eksikleriyle ilgili sorular ve konuları teneffüs aralarında ve okul çıkışlarında öğretmen desteğiyle kavrayıp tamamlama gayretindedirler.

8.sınıflar Müdür Yardımcısı Süleyman Başer, “Öğretmenlerimizin teşvik ve gayretleriyle Sor-Öğren Köşesinde öğrencilerimiz anlayamadıkları konu ve soruları, branş öğretmenlerimize sorma imkanı sağladık. Öğrencilerimizin sorularını öğretmenlerimiz çözerken, diğer öğrencilerin bu ortamı görme imkânı sağlanarak gayretli olmaları amaçlandı. Sor-Öğren Köşesiyle bütün öğrencilerimizi TEOG’a motive ederek çalışmalarını sağladık. Özellikle veli görüşmelerinde Sor-Öğren uygulaması anlatılarak, öğrencilerimizin yanlış yaptıkları soruları branş öğretmenlerimize sorma imkanı sağladık. Velilerimizin yapılan tüm çalışmalara desteklerini gördük, işbirliğinin neticesinde hedeflere kolay ulaşılacağına inanıyoruz.” dedi.

Okul müdürü İbrahim Aslan, “2014 TEOG’da MEB ’in öğrencinin puanı ne olursa olsun adrese dayalı bir okula yerleştirilmesinden dolayı yüzde yüz yerleştirme var demenin (!)  başarı olmadığını ifade etti. Bu sistemde önemli olan öğrencilerimizin yüksek puan alarak nitelikli ortaöğretim okullarına yerleşmesinin gerçek başarı olduğunu ifade etti. Kitlesel başarıda 440,344 puan ortalamasıyla mükemmel bir başarı kazandık. 2015 TEOG sınavında bu başarının artarak devam etmesi noktasında öğrencilerimizin ve öğretmenlerimizin gayretli çalışmaları devam etmektedir. Ayrıca desteklerini hiçbir zaman esirgemeyen velilerimize de bilhassa teşekkür ederim” dedi