S. Aymaz Öğrencileri Başkanlarını Elektronik Oyla Seçti

S. Aymaz Öğrencileri Başkanlarını Elektronik Oyla Seçti

2014–15 eğitim-öğretim yılında Merve Selçuklu Abdullah Aymaz Ortaokulu öğrencileri okul meclis başkanını elektronik oy sistemiyle seçti

Okul bilgi işlem merkezi tarafından geliştirilen “Online Oy Sistemi” yle başkan adaylarının tanıtımı ve bilgi girişleri yapıldı. Başkan adayları kendilerini tanıttı ve yapacakları çalışmaları öğrencilere anlattılar. Her öğrenciye imza karşılığında özel bir şifre verilerek bilişim sınıfında oy kullanmaları sağlandı.

3-4 saatlik bir çalışma neticesinde en çok oyu alan öğrenciler başkan seçilmiş oldu. 5 başkan adayından en çok oyu alan Abdülkadir Şanlı okul başkanı, Ahmet Altunok ve Sena Öztokmak başkan yardımcıları seçilmişlerdir. 

Seçim sistemiyle ilgili olarak, okul başkanı Abdülkadir Şanlı,“okulumuzda elektronik oy sistemiyle demokratik ve adaletli bir seçim yapılmış oldu. Okul başkanı seçildiğim için mutluyum. Öğrencilerin sesi, soluğu olup okul yönetimine öğrencilerin istekleri ve projeleri iletmek, iletişimi sağlamak için çalışacağım. Beni seçen ve destekleyen tüm arkadaşlarıma teşekkür ediyorum, hayırlı olsun.”dedi

Online oy sistemiyle başkanlık seçimi konusunda okul müdürü İbrahim Aslan,“Avrupa ve Amerika’da uygulanan elektronik seçim sistemini okulumuzda uyguladık. Gerçekten şeffaf, kolay ve güvenilir bir seçim çalışması oldu. Bu örnek uygulama ve sistemin ülkemizde de uygulanabileceğini okulumuzda test etmiş olduk. Seçilen öğrencilerimize yeni görevlerinde başarılar diliyoruz. Okul yönetiminde öğrencilerimizin görüş, öneri ve tekliflerini değerlendirip eğitim kalitesini yükseltmeyi hedefliyoruz” dedi.