Rusya'ya yönelik yaptırımlar

Rusya'ya yönelik yaptırımlar

Bulgaristan Dışişleri Bakanı Vigenin, ülkesinin yaptırımlar nedeniyle doğrudan zarar görmeyeceğini söyledi

SOFYA (AA) - Bulgaristan Dışişleri Bakanı Kristiyan Vigenin, Avrupa Birliği'nin Rusya'ya yönelik yatırımlarını ağırlaştırmasıyla ilgili olarak, ülkesinin bu nedenle doğrudan zarar görmeyeceğini belirtti.

Dışişleri Bakanı Vigenin, 23 Temmuz'da istifa eden Plamen Oreşarski başkanlığındaki hükümetin dışişleri bakanı olarak yaptığı çalışmaları basın toplantısıyla değerlendirdi.

AB'nin Rusya'ya yönelik yaptırımlarını ağırlaştırmasına değinen Vigenin, Bulgaristan'ın yaptırımları desteklediğini belirterek ülkesinin doğrudan zarar göremeyeceğini savundu. Gelecekte görülebilecek dolaylı zararın Rusya'nın tavrına bağlı olacağını ifade eden Vigenin, Rusya ile askeri alanda yaptıkları sözleşmelerin yürürlükte olduğunu, bunların yenilenmesinin de yaptırım kapsamına girmediğini bildirdi.

 

"Bulgaristan'ın dış siyasetinin tamamen AB ve NATO ilkelerine dayalı, sağduyulu ve sorumlu olduğunu düşünüyorum" diyen Vigenin, Başbakan Plamen Oreşarski ile ülkenin dış siyaseti konusunda görüş ayrılığı yaşamadıklarını söyledi. 

Kaynak:Haber Kaynağı