Rusya'nın Ukrayna'ya gönderdiği yardım konvoyu

Rusya'nın Ukrayna'ya gönderdiği yardım konvoyu

Rusya Dışişleri Bakanlığı, NATO Genel Sekreteri Rasmussen'in insani yardım konvoyunun Kiev'in rızası ve Uluslararası Kızılhaç Komitesi’nin katılımı olmaksızın Ukrayna topraklarına girdiği yönündeki açıklamasını "yalan" olarak nitelendirdi

MOSKOVA (AA) - Rusya, NATO Genel Sekreteri Anders Fogh Rasmussen'in insani yardım konvoyunun Kiev'in rızası ve Uluslararası Kızılhaç Komitesi’nin katılımı olmaksızın Ukrayna topraklarına girdiği yönündeki açıklamasını "yalan" olarak nitelendirdi.

Dışişleri Bakanlığı'ndan yapılan yazılı açıklamada, Rasmussen'in insani yardım konvoyuyla ilgili açıklamasına cevap verildi.

Açıklamada, "NATO Genel Sekreteri Rusya'yı, Ukrayna makamlarının rızası ve Uluslararası Kızılhaç Komitesi'nin katılımı bulunmaksızın bu ülkeye girmekle suçladı. Bu başka bir yalandır. Kiev, izin verdiğini 12 Ağustos'da nota ile bildirdi. Ayrıca sınır kapısında da bir haftaya yakın Ukraynalı gümrük görevlileri görev yaptı" ifadeleri yer aldı.

Ayrıca Rusya Savunma Bakanlığı da yayımladığı açıklamayla, Rasmussen'in "NATO, Ukrayna’nın çevresinde Rus kara ve hava kuvvetlerinin alarm verici yığınağını gözlemliyor" şeklindeki açıklamasını reddetti. 

Rasmussen, yaptığı açıklamada Rusya’nın Ukrayna’nın egemenliğini yine ihlal ettiğini vurgulayarak, konvoyun sivillere yardım mı yoksa silahlı ayrılıkçılara katkı amacı mı taşıdığına yönelik soruların oluşmasına neden olduğuna dikkati çekmişti.

 Rusya'nın Ukrayna ordusunun ayrılıkçılara karşı terörle mücadele operasyonu yürüttüğü bölgeye gönderdiği insani yardım konvoyu, malzemeleri teslim ettikten sonra bugün geri dönmüştü. 

Kaynak:Haber Kaynağı