Rusya'nın Suriye'deki hava saldırıları

Rusya'nın Suriye'deki hava saldırıları

ABD'deki Müslüman sivil toplum örgütleri, saldırıları Rusya'nın Washington Büyükelçiliği önünde kınadı

WASHINGTON (AA) - ABD'de faaliyet gösteren Müslüman sivil toplum örgütlerinin temsilcilerinden oluşan bir grup, Rusya'nın Suriye'deki hava saldırılarını Rusya'nın Washington Büyükelçiliği önünde protesto etti.

Müslüman Halkla İlişkiler Konseyi, Suriye-Amerikan Konseyi, Suriye Acil Görev Gücü, Kuzey Amerika İslam Topluluğu, Suriye-Amerikan Tıp Topluluğu ve Doğu Guta Birleşik Tıp Bürosu yöneticilerinden oluşan grup Rus Büyükelçiliği önünde açıklama yaptı.

Müslüman Halkla İlişkiler Konseyi Direktörü Huda Hava, büyükelçilik önünde gazetecilere yaptığı açıklamada, Rusya'nın saldırılarının Suriye'deki insani krizi daha da kötüleştireceğini, yeni sığınmacı akınlarına yol açacağını ve terör örgütü DAEŞ'e daha fazla propaganda imkanı tanıyacağını söyledi. Terör örgütünün saldırıları kullanarak yeni üyeler edineceğini belirten Hava, Rusya Devlet Başkanı Vladimir Putin ve yönetiminden politikalarını değiştirmesini istedi. 

Suriye Amerikan Konseyi'nin yöneticisi Suzanne Meriden ise Rusya'nın DAEŞ'i vurmak üzere Suriye'de saldırı düzenlediğini ancak sadece DAEŞ ve rejim karşıtlarını vurduğunu söyledi. Meriden, Obama yönetimi ve uluslararası camianın Rusya'nın saldırılarına karşı birlikte çalışmasını istediklerini ifade etti. Meriden, en kısa sürede Suriye içinde uçuşa yasak bölge ve güvenli bölgeler oluşturulmasını talep etti.

Suriye Amerikan Tıp Topluluğu Yönetim Kurulu Üyesi Zahir Sahlul da Halep, İdlib ve Hama'da bombalanan yerlerin insani yardım gönderdikleri bölgeler olduğunu belirterek, buralarda bazı hastanelerin tahrip edildiğini, sadece geçen hafta Rus saldırılarında 100'den fazla kişinin hayatını kaybettiğini kaydetti. Türkiye, Lübnan ve Ürdün gibi ülkelere Suriyelilere yaptıkları yardımlar için teşekkür eden Sahlul, ABD'den de Suriyeli sığınmacılara kucak açmasını istedi.

Açıklamaların ardından sivil toplum kuruluşlarının temsilcileri Rusya'nın Washington Büyükelçiliği yetkililerine, saldırıları kınamak için hazırlanan mektubu vermek istedi.

Büyükelçiliğin kapısını çalan grup üyelerine kapıdaki görüntülü konuşma sisteminden yanıt veren büyükelçilik yetkilileri mektubu almayı reddetti.

Bunun üzerine sivil toplum kuruluşu grup adına Sahlul mektubu kapının altından attı.

AA

Kaynak:Haber Kaynağı