Rusya'nın Suriye'deki hava saldırıları

Rusya'nın Suriye'deki hava saldırıları

İran'ın dini lideri Ayetullah Ali Hamaney'in Başdanışmanı Ali Ekber Velayeti:- "İran, Suriye sorununun askeri yollarla çözülemeyeceğini sürekli söyledi"

TAHRAN (AA ) - İran'ın dini lideri Ayetullah Ali Hamaney'in Başdanışmanı Ali Ekber Velayeti, Rusya'nın Suriye'de ılımlı muhalifleri hedef alan hava saldırılarıyla ilgili, Suriye sorununun askeri yöntemlerle çözülemeyeceğini söyledi.

Yemen Ensarullah hareketine (Husiler) bağlı Yüksek Devrim Konseyi heyetini kabulünün ardından basın toplantısında, Rusya'nın Suriye'de düzenlediği hava saldırılarıyla ilgili AA muhabirinin sorusunu cevaplayan Velayeti, "İran, Suriye sorununun askeri yollarla çözülemeyeceğini sürekli söyledi. Suriye halkının temsilcileri Suriye devletiyle otursunlar ve ülkenin geleceği hakkında görüşsünler. Biz bunu destekliyoruz. Ama dünyanın çeşitli ülkelerinden gelip bombalama ve terör eylemleri düzenleyenlere karşıyız" dedi.

İran'ın Yemen'deki diğer siyasi gruplarla görüşüp görüşmediği sorusuna ise Velayeti, "Şimdiye kadar buraya gelen partiler Baas ve Ensarullah oldu. Yemen'de halkın istiklali ve izzeti için mücadele eden her gruba destek verebiliriz" cevabını verdi.

 

AA

Kaynak:Haber Kaynağı