Rusya'nın Suriye'de muhalif ve sivillere yönelik saldırıları

Rusya'nın Suriye'de muhalif ve sivillere yönelik saldırıları

İHH Suriye Koordinatörü Yemelek:

GAZİANTEP (AA) -  İnsan Hak ve Hürriyetleri (İHH) İnsani Yardım Vakfı Suriye Koordinatörü Erhan Yemelek, "Rusya, insana hizmet eden yerleri tamamen imha etme çabası içerisine girdi" dedi.

Yemelek, AA muhabirine yaptığı açıklamada, İdlib kentine bağlı Ferakıp ilçesinde fırın ve değirmenin olduğu büyük bir binanın dün Rus uçakları tarafından bombalandığını anımsattı.

İlçenin şehirden uzak olduğunu, buradaki fırında günlük 60 - 70 bin arası ekmek çıkarıldığını belirten Yemelek, "Mazlum insanlar bu fırından aldığı ekmekle günlük ihtiyaçlarını karşılıyordu. Maalesef Rus uçaklarının dünkü hain saldırısından dolayı fırın tamamen imha edildi" dedi. 

Fırına yaklaşık 20 füzenin isabet ettiğini bildiren Yemelek, ölen ya da yaralanan kimse olmadığını ifade etti. Rusya tarafından atılan füzelerin fırına yakın yere isabet ettiğini dile getiren Yemelek, şöyle konuştu:

"Fırında bulunan işçilerimiz fırından kaçmayı başardı. Bu konuda şanslıydık. Şu anda Suriye içerisindeki saldırılara baktığımız zaman hem rejim güçleri hem de Rusya saldırıları olsun mazlum insanlara lojistik sağlayan bütün her yeri vuruyor. Bunlar mutfaklar, fırınlar değirmenlerdir. Baktığımızda Rusya, insana hizmet eden yerleri tamamen imha etme çabası içerisine girdi. Bunlardan biri dün gerçekleşen İHH'ya ait değirmeni imha ettiler. Biz yılmayacağız. Suriye içerisinde mazlum insanlar var. Bu insanlara yardım etmeye onların ihtiyaçlarını karşılamaya devam edeceğiz. Rus uçakları ve rejim güçleri bizim bir fırınımızı bombalıyorsa Müslümanların desteğiyle biz 10 fırın açacağız. Onlar bir taraftan vuracak biz bir taraftan açacağız."

Suriye içerisindeki güvenli bölgelere fırınlar açmaya çalışacaklarını vurgulayan Yemelek, dün vurulan bölgede askeri bir unsurun bulunmadığını söyledi.

Rusya'nın, terör örgütü DAEŞ bahanesiyle halka hizmet eden yerleri teker teker vurmaya başladığını ifade eden Yemelek, "Sınır hatları da vurulmaya başlandı. Türkiye'den gelen insani yardım araçlarının boşaltıldığı Suriye tarafında bekleyen tır garajları var. Rusya, oraları da vurmaya başladı. Şimdi sınır hattını sık sık vurmaya başladı ki sınır hattına daha yakın bölgelere göç dalgası oluşturma çabası içerisindeler" diye konuştu.

AA

Kaynak:Haber Kaynağı