Rusya'nın Desteği İşe Yaramadı Türkmenler O Köyleri Geri Aldı

Rusya'nın Desteği İşe Yaramadı Türkmenler O Köyleri Geri Aldı

Muhaliflerin başlattığı karşı saldırılar neticesinde, Türkmen Dağı bölgesi bir önceki sınırlarına tekrar kavuştu. Kelez, İsapınarı ve Akçabayır köyleri geri alındı.

Askeri kaynaklar, muhaliflerin başlattığı karşı saldırılar neticesinde, Türkmen Dağı bölgesi bir önceki sınırlarına tekrar kavuşurken Kelez, İsapınarı ve Akçabayır köyleri geri alındığını açıkladı.

KARŞI SALDIRIYLA GERİ ALDILAR

Rejim güçleri, Rusya Federasyonu'nun İHA ve yoğun hava desteği sayesinde Bayırbucak bölgesinde başlattığı taarruzlar neticesinde 16 Haziran 2016 günü Yamadi dışında Türkmen Dağı bölgesindeki bütün kritik yerleşim yerlerini ele geçirmişti. Askeri kaynaklar, muhaliflerin 17 Haziran 2016 günü 03.00'da başlattığı karşı saldırılar neticesinde, Türkmen Dağı bölgesinin bir önceki sınırlarına tekrar kavuştuğunu belirterek Kelez, İsapınarı ve Akçabayır köyleri geri alındığını bildirdi.

TOP MERMİSİ DÜŞTÜ

Rejim güçleri ve muhalifler arasındaki yoğun çatışmalar esnasında Suriye'den Görentaş Hudut Karakolu bölgesinde sınırın Türkiye tarafındaki boş araziye rejim güçleri tarafından atıldığı tahmin edilen top mermisi düştü.

Olayda herhangi bir zayiat meydana gelmezken, top mermisinin atıldığı mevzilere Fırtına obüsleri ile anında misliyle karşılık verildi.