Rusya'nın AKPM'de oy hakkının askıya alınması

Rusya'nın AKPM'de oy hakkının askıya alınması

Rusya Parlamentosunun alt kanadı Duma Dış İlişkiler Komitesi Başkanı Puşkov:

MOSKOVA (AA) - Rusya Parlamentosunun alt kanadı Duma Dış İlişkiler Komitesi Başkanı Aleksey Puşkov, Avrupa Konseyi Parlamenterler Meclisi'ndeki (AKPM)  faaliyetlerini 2015 sonuna kadar durdurduklarını açıkladı. 

Puşkov, basına yaptığı açıklamada, AKPM'nin Rus parlamenter heyetinin oy ve yönetim organlarında temsil hakkının Nisan ayına kadar askıya alınmasını değerlendirdi. 

Puşkov, "Bizim tavrımız şu şekilde, kimseden yetki isteme, yetki için yalvarma niyetinde değiliz. Eğer AKPM'de çoğunluk bizim hakkımızın durdurulmasından yana karar aldıysa biz de cevap olarak, daha önce uyardığımız gibi AKPM'deki faaliyetlerimizi 2015 sonuna kadar durduruyoruz" dedi. 

Rus parlamenter Puşkov, ülkesinin Avrupa Konseyi hakkındaki kararını ise bu yılın sonuna kadar vereceğini söyledi. 

AKPM Nisan ayında, Kırım’ın tek taraflı ilhakı nedeniyle üyesi bulunan Rus parlamenter heyetinin oy hakkını 2014 yılı sonuna kadar askıya almıştı. Kararda, "Ukrayna topraklarının askeri işgalinin, silahlı güç tehdidi ve sözde referandumla Kırım'ın tek taraflı ilhakının, açık bir şekilde uluslararası hukukun ihlali olduğu" belirtilmişti.

Strasbourg'da gerçekleştirilen AKPM'nin kış oturumunda ise Rusya'nın oy kullanma hakkının iade edilip edilmeyeceği değerlendirildi.  

 

Kaynak:Haber Kaynağı