Rusya'dan İngiltere'ye tepki

Rusya'dan İngiltere'ye tepki

Rusya, İngiltere Dışişleri Bakanı Hammond'ın "gelecek dönemde İngiltere'nin karşılaşacağı en büyük dış siyasi zorluğun Rusya olacağı" ifadesine tepki gösterdi

LONDRA (AA) - İngiltere Dışişleri Bakanı Philip Hammond'ın gelecek dönemde ülkesinin karşılaşacağı en büyük dış siyasi zorluğun Rusya olacağı açıklamasına Rusya'dan tepki geldi. Rusya'nın Londra Büyükelçiliği, "Hammond'ın Rusya'ya ilişkin ifadeleri kabul edilemez ve diplomatik değil" açıklamasını yaptı.

Rusya'nın Londra Büyükelçiliği'nden yapılan açıklamada, "Ukrayna krizine yönelik tamamen önyargılı görüşleri yansıtan kelimeler saçmakla Dışişleri Bakanı Hammond, Rusya'yı bir tehdit ve İngiliz dış politikasının bir numaralı zorluğu olmakla tanımladı. İngiliz hükümetinin uluslararası hukuka ve kurallar temelli uluslararası sisteme sadece Batı'nın entrikalarından sonra ilgi gösterdiğini vurgulamak gerek" denildi.

Açıklamada, "Irak'taki yasa dışı savaş, Libya'ya müdahalenin bölge için doğurduğu feci sonuçlar ve İngiltere'nin kendi güvenliğine ne demeli? Suriye'ye gelince, şükürler olsun ki Avam Kamarası koalisyon hükümetinin dünya ilişkilerine yönelik bir başka düşüncesiz ve yasa dışı eylem girişimine destekte bulunmadı" ifadesi yer aldı.

Rusya'nın Ukrayna krizi ve Kırım'daki gelişmelere yönelik pozisyonuna ilişkin eleştirel bir dil kullanan Hammond, "Kırım'ı işgali ve Ukrayna'nın doğusundaki saldırganlığının Rusya'nın uluslararası kurallar temelli sisteme saldırısı" olduğunu söylemişti.

Hammond, "Rusya, ortaklık yerine stratejik rakip rolünü seçti. Bizim kendi güvenliğimiz ve Doğu Avrupa'daki komşularımızın güvenliği, Devlet Başkanı Vladimir Putin'in Ukrayna'daki uluslararası hukuka yönelik pervasız saygısızlığıyla tehdit ediliyor. Bir sonraki parlamento döneminde, üç büyük dış siyasi zorlukla karşılaşacağımızı söyleyebiliriz. Bunlardan ilki Rusya" demişti.

Kaynak:Haber Kaynağı