"Rusya'da enflasyon 25 yılın en düşüğünde"

"Rusya'da enflasyon 25 yılın en düşüğünde"

Rusya Başbakanı Medvedev:- "Rusya'da enflasyon 25 yılın en düşüğünde"- "Önümüzdeki yıl da enflasyonun yüzde 4’e düşmesini bekliyoruz”

MOSKOVA (AA) – Rusya Başbakanı Dimitriy Medvedev, ülkelerindeki enflasyonun son 25 yılın en düşük seviyesine gerilediğini belirterek, “Önümüzdeki yıl da enflasyonun yüzde 4’e düşmesini bekliyoruz.” dedi.

Rusya’nın başkenti Moskova’da iş adamlarıyla bir araya gelen Medvedev, Rus ekonomisine dair değerlendirmelerde bulundu.

Ekonomik açıdan en zor günlerin geride kaldığını savunan Medvedev, düşen petrol fiyatları ve politik baskılara artık adapte olduklarını belirtti.

Ülkelerindeki enflasyonun son 25 yılın en düşük seviyesine gerilediğine işaret eden Medvedev, gelecek yıl enflasyon oranının ise yüzde 4’e düşmesini beklediklerini vurguladı.

Medvedev, tüm zorluklara rağmen, ekonomik büyüme sürecine de girmeyi başarmak üzere olduklarını belirterek, “Başlangıçta bu zayıf bir büyüme olacak, ancak yine de bir büyüme sürecine girilmesi önemli.” dedi.

Petrol dışı ürünlerin ihracatının genişletilmesi için yoğun bir çalışma yürüttüklerini vurgulayan Medvedev, süreci destekleyecek mekanizmaları yakında devreye alacaklarını söyledi.

Rusya resmi istatistik kurumu Rosstat tarafından yayınlanan verilere göre, Rusya’da yıllık enflasyon oranı eylül ayında yüzde 6,4’e yavaşlarken, ülkenin Ekonomik Kalkınma Bakanlığı yıl sonu enflasyon oranının yüzde 5,8 düzeyinde gerçekleşmesini tahmin ediyor.

AA

Kaynak:Haber Kaynağı

Etiketler :