"Rusya'da Ekonomik Kriz Helal Sektörünü Etkilemedi"

"Rusya'da Ekonomik Kriz Helal Sektörünü Etkilemedi"

6. Uluslararası Moskova Helal Fuarı Direktörü Kalimullina:- "Ekonomik kriz şartlarına rağmen, helal ürün satan tek bir firma bile kapanmadı, aksine gerek Rusya gerekse yurt dışından bu sektöre olan ilginin arttığını görüyoruz"- "(AA'nın Global İletişim Or

MOSKOVA (AA) - Anadolu Ajansı'nın (AA) Global İletişim Ortağı olduğu 6. Uluslararası Moskova Helal Fuarı Direktörü Madina Kalimullina, Rusya'daki ekonomik krizin helal sektörünü etkilemediğini savundu. 

Moskova Helal Fuarı'nı AA muhabirine değerlendiren Kalimullina, "Ekonomik kriz şartlarına rağmen, (Rusya'da) helal ürün satan tek bir firma bile kapanmadı, aksine gerek Rusya gerekse yurt dışından bu sektöre olan ilginin arttığını görüyoruz" dedi. 

Kalimullina, helal ürün endüstrisinin Rusya için dünya pazarında rekabet edebileceği bir alana dönüşebileceğini belirterek, "Sadece Rus değil, yabancı birçok işadamı, bu alanda yapılan yatırımların gelecek vadeden pazarlara açılacağından emin" ifadelerini kullandı. 

Moskova Helal Fuarı sayesinde, "helal ürün anlayışı ve bilgisinin" geliştiğini anlatan Kalimullina, bu fuarı düzenleme nedenleri arasında, "insnlarda helal bilincini artırmak, ticari bağaları, uluslararası ortaklıkları ve iç üretimi güçlendirmek" gibi nedenlerin yer aldığını belirtti. 

-"AA'nın Global İletişim Ortaklığı fuarı yeni bir seviyeye çıkartıyor" 

Kalimullina, AA'nın Global İletişim Ortağı olmasının, Uluslararası Moskova Helal Fuarı'nı yeni bir seviyeye çıkardığını söyledi. 

Bu sene altıncısı düzenlenen fuarda daha önce farklı medya kuruluşlarıyla iletişim ortaklıkları kurduklarını anlatan Kalimullina, "Ancak ilk defa uluslararası bir haber ajansıyla çalışıyoruz. Bu bizim için yeni bir seviye" dedi. 

Rusya'nın başkenti Moskova'daki Crocus-Expo'da  devam eden Moskova Helal Fuarı'na 200'ün üzerinde firma katılıyor. Rusya'nın helal endüstrisindeki en önemli organizasyonu kabul edilen fuara  başta Rusya'da yaşayan Müslümanlar olmak üzere yoğun ilgi gösteriliyor. 

AA'nın Global İletişim Ortağı olduğu Moskova Helal Gıda Fuarı,  23 Mayıs'a kadar devam edecek. 

Kaynak:Haber Kaynağı