"Rusya yabancı yatırımcı için hala cazip"

"Rusya yabancı yatırımcı için hala cazip"

Rusya Ekonomik Kalkınma Bakanı Ulyukaev:- "Rusya yabancı yatırımcıları çekebilecek bir pazar"- "Rusya’daki varlıkların fiyatı şu anda çok düşük seviyede”

MOSKOVA (AA) – Rusya Ekonomik Kalkınma Bakanı Aleksey Ulyukaev, Rusya’nın yabancı yatırımcıları çekebilecek bir pazar olduğunu belirterek, “Özellikle Rusya’daki varlıkların fiyatı şu anda çok düşük seviyede.” dedi.

Rusya’nın başkenti Moskova’da düzenlenen “Rusya Çağırıyor” adlı konferans kapsamında konuşan Ulyukaev, Rusya’nın yabancı yatırımcıları çekebileceğini savunarak, bu konuda bazı değerlendirmelerde bulundu.

Özellikle Rusya’daki varlıkların şu anda düşük maliyetli olduğuna işaret eden Ulyukaev, “Örneğin petrol şirketlerimiz, sahip oldukları rezervler açısından diğer küresel firmalarla karşılaştırıldığında varlık değeri olarak yaklaşık iki kat daha uygunlar.” dedi.

Ulyukaev, uluslararası şirketlerin, Rusya’daki üretim sektörüyle de ilgili olduklarını belirterek, “Bazı nedenlerden ötürü Rusya’ya ihracat yapamayan şirketler, Rusya’nın kapasitesi nedeniyle buradaki üretim sektörlerine yatırım yapmaya hazır durumdalar.” şeklinde konuştu.

Bakan Ulyukaev,, ülkedeki yerel yatırımcıların, yabancı yatırımcılarla birlikte çalışarak, Rusya piyasasını daha yükseğe taşımaları gerektiğini vurgulayarak, Rus devletinin de özellikle önemli projeler başta olmak üzere, yatırımcıların arkasında olduğunu anlattı.

Rusya’da yabancı sermaye çıkışı bu yılın ilk 9 ayında 9,6 milyar dolara ulaştı.

AA

Kaynak:Haber Kaynağı

Etiketler :