Rusya, Ukrayna’ya petrol ihracatını yasakladı

Rusya, Ukrayna’ya petrol ihracatını yasakladı

Rusya Başbakanı Dimitri Medvedev, Rusya'nın Ukrayna'ya uyguladığı yaptırımları genişlettiğini açıklayarak Ukrayna'ya yapılan petrol sevkıyatının...

Rusya Başbakanı Dimitri Medvedev, Rusya'nın Ukrayna'ya uyguladığı yaptırımları genişlettiğini açıklayarak Ukrayna'ya yapılan petrol sevkıyatının yasaklandığını duyurdu.

Rusya Başbakanı Dimitri Medvedev, Ukrayna'nın hafta içerisinde Rusya'ya uyguladığı kısıtlamalara karşılık kendilerinin de kısıtlamalarını genişlettiğini açıkladı. Kısıtlamaların en büyük kaleminin petrol ve petrol ürünleri olduğunu belirten Medvedev, "Ukrayna'dan bazı ürünlerin ithalatını yasaklıyoruz. Bunlar hafif sanayi ürünlerini kapsıyor" dedi. Medvedev ayrıca 1 Haziran'dan itibaren özel izinlerin dışında Rusya'dan Ukrayna'ya petrol ürünleri, kömür ve enerji gibi birçok kalemde ihracatın özel izne tabi tutulacağını söyledi. Kararnameyi imzaladığını açıklayan Medvedev, Rus şirketlerinin petrol ve benzeri madeni ihracatlar için oluşturulan bir komisyona başvurması ve Ukrayna'ya sevkıyatın özel izinle yapılması gerektiğini ifade etti.

Kaynak:Haber Kaynağı