Rusya, Irak ve Suriye'ye askeri yardım yapıyor

Rusya, Irak ve Suriye'ye askeri yardım yapıyor

Rusya Dışişleri Bakanı Lavrov:

MOSKOVA (AA) - Rusya Dışişleri Bakanı Sergey Lavrov, Suriye ve Irak yönetimlerine terörle mücadele için geniş çaplı silah tedariki dahil düzenli yardımda bulunduklarını söyledi.

Moskova'da düzenlenen Rusya'nın dış politikası konulu bir panelde konuşan Lavrov, ABD öncülüğündeki koalisyon güçlerinin IŞİD'e karşı operasyonları ve güncel dış politika konularını değerlendirdi. 

Lavrov, Irak ve Suriye'nin terörle mücadelede Rusya'nın müttefiki olduğuna vurgu yaparak, "Aşırı gruplarla mücadele kapsamında Irak ve Suriye yönetimlerine büyük çaplı askeri teçhizat ve silah teslimatı dahil düzenli yardımda bulunuyoruz" dedi. Lavrov, bu ülkelere yardıma devam edeceklerini kaydetti. 

- "IŞİD'e karşı koalisyon ancak BM Güvenlik Konseyi'nde kurulabilir" -

Lavrov, terör örgütü IŞİD'e karşı mücadele edecek koalisyonun ancak Birleşmiş Milletler (BM) Güvenlik Konseyi'nde kurulabileceğini belirtti. BM kapsamında koalisyon kurulmasını teklif eden Lavrov, "Birçokları daha önce IŞİD tehlikesine göz yumdu çünkü örgütü Esed'e karşı mücadelede kullanmak istedi" diye konuştu. 

Lavrov, BM Güvenlik Konseyi dışında yapılan planların bazı kuşkular oluşturduğunu savunarak, "Bazı jeopolitik amaçlarla terörle mücadele etmek, o veya bu rejimi cezalandırmak ahlaki olarak doğru değil ve faydasız. Bu girişimler ancak kaos birikmesine neden olur" değerlendirmesinde bulundu.

Rusya Dışişleri Bakanlığı Sözcüsü Aleksandır Lukaşeviç, daha öne yaptığı açıklamada, ABD öncülüğündeki koalisyon güçlerinin terör örgütü IŞİD’e saldırılarına değinerek, kullanılan yöntemlerin hiçbir yasal dayanağı olmadığını öne sürmüştü. Ayrıca, Lukaşeviç koalisyona katılan ülkelerin terörle mücadele sloganı altında başka amaçlar taşıdığını iddia etmişti.

Kaynak:Haber Kaynağı