Rusya gözünü yeniden Kuzey Kutbu’na çevirdi

Rusya gözünü yeniden Kuzey Kutbu’na çevirdi

Rusya Enerji Bakanı Novak:- "İyileşen piyasa koşulları sayesinde Kuzey Kutbu'ndaki enerji kaynaklarının keşfi ve geliştirilmesi için çalışmalarımız hız kazanacak”

MOSKOVA (AA) - Rusya Enerji Bakanı Aleksandr Novak, Kuzey Kutbu'nda bulunan enerji kaynaklarının keşfi ve geliştirilmesi için yürütülen çalışmaların hız kazanacağını söyledi.

Rus televizyon kanalı RT’ye konuşan Novak, Kuzey Kutbu'nda yer alan enerji kaynaklarının, Rusya’nın petrol ve doğalgaz üretiminin geleceği olduğunu ifade etti.

Bölgedeki enerji kaynaklarının keşfi ve geliştirilmesi için yapılan çalışmaların 2014’ten sonra petrol fiyatlarında yaşanan düşüş nedeniyle gerilediğini belirten Novak, “Ancak iyileşen piyasa koşulları sayesinde bu bölgedeki enerji kaynaklarının keşfi ve geliştirilmesi için çalışmalarımız hız kazanacak.” dedi.

Novak, Kuzey Kutbu'ndaki tahmin edilen petrol rezervlerinin milyarca ton ve doğalgaz rezervlerinin ise düzinelerce trilyon metreküp olduğunu söyledi.

Uluslararası Enerji Ajansı verilerine göre, Kuzey Kutbu’nda dünyadaki toplam keşfedilmemiş petrol rezervinin yüzde 13’ü ve doğalgaz rezervinin ise yüzde 30’u bulunuyor.

AA

Kaynak:Haber Kaynağı

Etiketler :