Rusya Enerji Bakanı Novak:

Rusya Enerji Bakanı Novak:

"Türk Akımı'nın ilk hattı için hükümetler arası anlaşmayı imzalamaya hazırız. Bunun mümkün olan en kısa sürede imzalanmasını umut ediyoruz. Onlara kendi anlaşma taslağımızı gönderdik, artık her şey Türkiye tarafına bağlı"

Rusya Enerji Bakanı Aleksandır Novak, "Türk Akımı" doğalgaz boru hattı projesinin ilk bölümünün inşasına ilişkin hükümetler arası anlaşmayı imzalamaya hazır olduklarını bildirdi.

Novak Rus basınına yaptığı açıklamada, "Türk Akımı"nın ilk hattı için hükümetler arası anlaşmayı imzalamaya hazırız. Bunun mümkün olan en kısa sürede imzalanmasını umut ediyoruz. Onlara kendi anlaşma taslağımızı gönderdik, artık her şey Türkiye tarafına bağlı" dedi. 

"Türk Akımı"nı konuşmak için her an Türkiye'ye gitmeye hazır olduklarını ifade eden Novak, Türkiye'deki seçimler nedeniyle sürenin uzayabileceğini kaydetti. 

Rus gazını Türkiye üzerinden Avrupa'ya taşıması planlanan Türk Akımı projesinin 63 milyar metreküp kapasiteli olacağı duyurulmuştu. Bu miktarın 47 milyar metreküplük kısmı Avrupa'ya iletilirken, geri kalan 16 milyar metreküplük bölümünün Türkiye'nin iç piyasasında tüketilmesi öngörülüyor. Projenin 4 hattan oluşması ve kademeli olarak inşa edilmesi bekleniyor. 

AA

Kaynak:Haber Kaynağı