Rusya Dışişleri Bakanı Lavrov Mısır'da

Rusya Dışişleri Bakanı Lavrov Mısır'da

Mısır Cumhurbaşkanı Sisi:- "2+2" görüşmeleri Rusya ile Mısır arasındaki sıkı bağların güçlendirilmesinde önemli"

KAHİRE (AA) - Mısır Cumhurbaşkanı Abdulfettah es-Sisi'nin, Rusya'nın "2+2" görüşmelerinden duyduğu memnuniyeti ifade ederek, bu görüşmelerin iki ülke arasındaki ilişkileri güçlendirmede önemli olduğunu belirtti.

Cumhurbaşkanlığından yapılan yazılı açıklamada, Sisi'nin, resmi ziyaret için Kahire'ye gelen Rusya Dışişleri Bakanı Sergey Lavrov ile Savunma Bakanı Sergey Şoygu'yu kabul ettiği, görüşmede Mısır Savunma Bakanı Sıdkı Subhi ile Dışişleri Bakanı Samih Şükri'nin de yer aldığı belirtildi.

Açıklamada, Rusya dışişleri ve savunma bakanlarının mevkidaşlarıyla gerçekleştirdiği stratejik diyalogdan övgü ile söz eden Sisi'nin, "2+2" görüşmelerinin iki ülke arasındaki sıkı bağların güçlendirilmesinde önemli olduğunu" ifade ettiği kaydedildi.

Ortadoğu'nun karşı karşıya kaldığı zorlukların üstesinden gelinmesi ve bölgede istikrarın yeniden sağlanması için Rusya ve Mısır arasındaki iş birliğinin artırılması gerektiğini vurgulayan Sisi, ülkesinin, ekonomi, ticaret ve endüstri alanlarında Moskova yönetimiyle ortaklığını pekiştirmek istediğini aktardı.

Rusya savunma ve dışişleri bakanlarının ise ülkelerinin, Mısır ile stratejik diyaloğa önem verdiğini aktardığı açıklamada, tarafların, terör ve aşırılığın yayılması neticesindeki tehlikeleri ele aldığı görüşmede, ayrıca terörle mücadele kapsamında uluslararası çalışmalarda dayanışmanın yanı sıra bu alanda iki ülke arasındaki iş birliği ile koordinasyonun önemli olduğuna ilişkin konularda mutabık kaldığı belirtildi.

Suriye ve Libya başta olmak üzere bölgesel meselelerin ele alındığı görüşmede, iki ülke, krizlere siyasi çözümlerin bulunmasının yanı sıra ülkelerin birlik ve beraberliği ile toprak güvenliğinin korunmasına verdiği öneme dikkati çekti.

Rusya Dışişleri Bakanı Lavrov'un dün başlayan Mısır ziyaretinin, iki gün sürmesi bekleniyor. Rusya Savunma Bakanı Şoygu ise "2+2" görüşmeleri için Mısır'a bugün gelmişti.

Mısır'ın aralarında bulunduğu 6 ülke ile "2+2" görüşmeler yapan Rusya'nın dışişleri ve savunma bakanları, söz konusu ülkelerde mevkidaşlarıyla aynı anda bir araya geliyor.

AA

Kaynak:Haber Kaynağı

Etiketler :