Rusya Devlet Başkanı Putin’den Cumhurbaşkanı Erdoğan’a tebrik! Türk-Rus ilişkileri vurgusu

Rusya Devlet Başkanı Putin’den Cumhurbaşkanı Erdoğan’a tebrik! Türk-Rus ilişkileri vurgusu

Rusya Devlet Başkanı Vladimir Putin, Cumhurbaşkanı Erdoğan'ı telefonla arayıp seçim başarısı dolayısıyla tebrik ederek, Erdoğan'ın Türk-Rus ilişkilerine sağladığı katkıya dikkat çekti.

Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan'ın cumhurbaşkanlığı seçiminin ikinci turunu kazanmasının ardından dünya liderlerinden tebrik telefonları gelmeye devam ediyor. Rusya Devlet Başkanı Vladimir Putin, Cumhurbaşkanı Erdoğan'ı telefonla arayıp tebrik ederek, Erdoğan'ın Türk-Rus ilişkilerine sağladığı katkıya dikkat çekti.

Rusya Devlet Başkanı Vladimir Putin, Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan'ı telefonla arayarak seçim başarısı dolayısıyla tebrik etti. Putin, Türk halkının liderine verdiği desteğin, çeşitli işbirliğinin genişletilmesi için ek perspektifler açtığına işaret etti.

İLETİŞİM BAŞKANLIĞINDAN AÇIKLAMA

Cumhurbaşkanlığı İletişim Başkanlığından yapılan açıklamaya göre, Rusya Devlet Başkanı Putin, görüşmede Cumhurbaşkanı Erdoğan'ın yeniden Cumhurbaşkanlığına seçilmesini kutlayarak, seçim sonuçlarının Türk halkı için hayırlı olmasını diledi. İki lider yeni dönemde de Türkiye-Rusya ilişkilerinde ve bölgesel konularda işbirliğini daha da geliştirme konusunda mutabık kaldı.

KREMLİN SARAYI'NDAN AÇIKLAMA

Rusya Devlet Başkanı Vladimir Putin, cumhurbaşkanlığı seçiminin ikinci turunu kazanan Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan'ı telefonla arayarak tebrik etti.

Kremlin Sarayı'ndan yapılan açıklamada, "Vladimir Putin, Recep Tayyip Erdoğan'ı tekrar cumhurbaşkanı seçilmesinden dolayı içtenlikle tebrik ederek, Rusya-Türkiye ilişkilerinin yapıcı ve karşılıklı yarar sağlayacak şekilde gelişmesine yaptığı büyük katkıyı vurguladı. Türk halkının liderine verdiği desteğin, çeşitli işbirliğinin genişletilmesi için ek perspektifler açtığına dikkat çekildi" denildi.

Cumhurbaşkanı Erdoğan'ın Putin'e tebrikleri için teşekkür ettiği belirtilen açıklamada, "Tebrik için teşekkür eden Türkiye Cumhurbaşkanı, mevcut gündeme dair daha fazla ortak çalışmaya dair tutumunu yineledi" ifadeleri kullanıldı.

Kaynak:Haber Kaynağı

Etiketler :
HABERE YORUM KAT
UYARI: Çok uzun metinler, küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,Türkçe karakter kullanılmayan yorumlar onaylanmamaktadır.