Russia Today'in İngilitere'deki hesapları kapatıldı

Russia Today'in İngilitere'deki hesapları kapatıldı

İngiliz bankası Natwest, Rus televizyon kanalı RT'nin hesaplarını kapattı

LONDRA (AA) - İngiliz bankası The National Westminster Bank (Natwest), Rus televizyon kanalı Russia Today’in (RT) hesaplarını kapattı.

RT'nin genel yayın yönetmeni Margarita Simonyan, Twitter hesabından paylaştığı mesajla bankanın kanalın hesaplarını kapattığını açıkladı.

"İngiltere’deki banka hesaplarımız kapatıldı. Bütün hesaplar." ifadesini kullanan Simonyan, kararı "Yaşasın ifade özgürlüğü!" sözleriyle eleştirdi.

Bankanın kanala gönderdiği yazıda "Bizimle bankacılık ilişkilerinizi gözden geçirdik ve artık size bu hizmeti veremeyeceğimiz sonucuna ulaştık." denildiği bildirildi.

Kanaldan yapılan açıklamada, Natwest’in de parçası olduğu bankacılık grubu Royal Bank of Scotland’ın bir bütün olarak RT’ye hizmet vermeme kararının kendilerine iletildiği kaydedildi. RT, kanala iletilen yazıda alınan kararın "nihai" olduğunun vurgulandığını aktardı.

İngilizce yayınını Londra merkezli olarak yürüten RT, yayın hayatına 2014’te başlamıştı. Rus devletinin desteğiyle yayın hayatını sürdüren kanal, İngiltere’ye karşı sert muhalefet içeren haber ve programlarıyla gündeme gelmişti. İngiliz siyasetinin önde gelen muhalif isimlerinden eski İşçi Partili milletvekili George Galloway de kanalda düzenli olarak program yapıyordu.

İngiltere Dışişleri Bakanı Boris Johnson geçen hafta Rusya'nın Halep'teki hava operasyonlarını sert bir şekilde eleştirmiş, İngiliz sivil toplum kuruluşlarını Rusya'nın Londra Büyükelçiliği önünde protesto eylemleri düzenlemeye çağırmıştı.

Johnson, dün Londra'da yapılan Suriye konulu toplantının ardından ABD'li mevkidaşı John Kerry ile düzenlediği ortak basın toplantısında da Rusya'ya karşı yeni yaptırımların gündeme geleceğini duyurmuştu.

İngiliz Dışişleri Bakanlığı RT'nin banka hesaplarının kapatılmasıyla ilgili yorum yapmaktan kaçınırken, konunun Hazine Bakanlığının alanına girdiğini kaydetti. Hazine Bakanlığı da henüz konuyla ilgili resmi bir açıklama yapmadı.

AA

Kaynak:Haber Kaynağı

Etiketler :